Τελευταία Νέα
Πολιτική

Tσίπρας σε Merkel, Ηοllande: Δεν αποτελεί βάση για συμφωνία η πρόταση των δανειστών - Αισιοδοξία στην τηλεδιάσκεψη

Tσίπρας σε Merkel, Ηοllande: Δεν αποτελεί βάση για συμφωνία η πρόταση των δανειστών - Αισιοδοξία στην τηλεδιάσκεψη
Η ελληνική κυβέρνηση κλιμακώνει την προσπάθεια για συμφωνία, υπό τη βαριά σκιά της απόφασής της να καταθέσει αίτημα προς το ΔΝΤ για ενοποίηση των τεσσάρων δόσεων του Ιουνίου, ύψους 1,530 δισ. ευρώ
(upd4)Tην αισιοδοξία τους ότι σύντομα θα υπάρξει αμοιβαία επωφελής συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών εξέφρασαν ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, η Γερμανίδα Καγκελάριος A. Merkel και o Γάλλος πρόεδρος Fr. Hollande, κατά τη διάρκεια της νέας τηλεδιάσκεψης που είχαν αργά το βράδυ της Πέμπτης, με στόχο την άρση του αδιεξόδου.
Όπως επιβεβαιώνουν ανώτατες κυβερνητικές πηγές, η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε σε καλό και εποικοδομητικό κλίμα.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε τη θέση ότι η πρόταση των θεσμών δεν μπορεί να αποτελέσει βάση για συμφωνία αφού δεν λαμβάνει υπόψη τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων που έλαβε χώρα τους τελευταίους μήνες στις Βρυξέλλες.
Αντίθετα η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης αντανακλά το κοινό έδαφος, όπως αποτυπώθηκε στις διαπραγματεύσεις, σημειώνουν οι ίδιες πηγές. 

Tι ανέφερες νωρίτερα το www.bankingnews.gr
Σε νέο γύρο συνομιλιών με τη Γερμανίδα Καγκελάριο A. Merkel και τον Γάλλο Fr. Hollande επιδόθηκε ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, σε μια ύστατη προσπάθεια να αρθεί το αδιέξοδο στις σχέσεις Ελλάδας - δανειστών, μετά τις τεράστιες αποκλίσεις που παρουσιάζουν η ελληνική πρόταση και η πρόταση των θεσμών.
Ο Αλ. Τσίπρας είχε νέα τηλεδιάσκεψη αργά το βράδυ της Πέμπτης, διάρκειας μιας ώρας (ξεκίνησε στις 23:30 και ολοκληρώθηκε στις 00:30), με την A. Merkel και τον Fr. Hollande.
Η ελληνική κυβέρνηση κλιμακώνει, εκ νέου, την προσπάθεια για συμφωνία, υπό τη βαριά, ωστόσο, σκιά της απόφασής της να καταθέσει αίτημα προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για ενοποίηση των τεσσάρων δόσεων του Ιουνίου, ύψους 1,530 δισ. ευρώ, σε μια δόση, με στόχο την καταβολή της στις 30 Ιουνίου.
Ο Αλ. Τσίπρας επανέλαβε σε Merkel και Hollande το ηχηρό μήνυμα που διατύπωσε το απόγευμα της Πέμπτης - μετά τη δημοσιοποίηση των μέτρων - σοκ που ζητούν οι δανειστές - πως ακραίες προτάσεις δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης.
Όπως αποκάλυψαν από νωρίς κορυφαίες κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός διεμήνυσε στους συνεργάτες του ότι «προτάσεις ακραίες δεν γίνονται αποδεκτές από την ελληνική κυβέρνηση.
Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι ο ελληνικός λαός έχει υποφέρει πολύ τα τελευταία πέντε χρόνια και κάποιοι πρέπει να σταματήσουν να παίζουν παιχνίδια στις πλάτες του».

(Πρώτη ενημέρωση: Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015, ώρα 23:06)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης