Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χρυσοβελώνη (ΑΝΕΛ): Βασική επιδίωξη η επίτευξη μιας κοινωνικά δίκαιης και οικονομικά βιώσιμης λύσης

Χρυσοβελώνη (ΑΝΕΛ): Βασική επιδίωξη η επίτευξη μιας κοινωνικά δίκαιης και οικονομικά βιώσιμης λύσης
"Οι ΑΝΕΛ προσδοκούμε σε μια δέσμευση για την αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους"
«Βασική επιδίωξη των ΑΝΕΛ - και της κυβέρνησης - είναι η επίτευξη μιας κοινωνικά δίκαιης και οικονομικά βιώσιμης λύσης στο ελληνικό πρόβλημα που έχει κακοφορμίσει μετά από πέντε επώδυνα μνημονιακά χρόνια», ανέφερε η Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μ. Χρυσοβελώνη, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα  «Το Χωνί».
Κατά την ίδια, «αναγκαίες προϋποθέσεις για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση είναι οι μεταρρυθμίσεις με κοινωνικά δίκαιο χαρακτήρα, ένα ισχυρό αναπτυξιακό πρόγραμμα για την καταπολέμηση της ανεργίας και την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας, επαρκής χρηματοδότηση και αποκατάσταση της ρευστότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος και η αντιμετώπιση της βιωσιμότητας του ελληνικού δημόσιου χρέους».
Ωστόσο, σε αυτή τη συμφωνία με τους εταίρους, όπως σημείωσε, «θα πρέπει να αποφευχθούν τα λάθη που έγιναν την τελευταία 5ετία τα οποία στην πράξη αποδείχθηκαν εγκληματικά και μοιραία καταδικάζοντας την ελληνική οικονομία σε ύφεση και εξάρθρωση της παραγωγικής της βάσης».
Πάντως, σύμφωνα με την κ. Χρυσοβελώνη, για να υπάρξει βιώσιμη και να καταστεί λειτουργική η συμφωνία στην πράξη, θα πρέπει να εφαρμοστούν αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις με κριτήριο τη δίκαιη κατανομή των βαρών και με κατά δυνατόν λιγότερες υφεσιακές επιπτώσεις, ιδίως για τα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα που έχουν πληγεί βάναυσα από τις πολιτικές των τελευταίων χρόνων.
Μείζον ζήτημα, όπως τόνισε, είναι η καταπολέμηση της ανεργίας μέσα από τη διεκδίκηση ενός ισχυρού αναπτυξιακού πακέτου, η αξιοποίηση του οποίου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο θα δώσει την αναγκαία ώθηση στην οικονομία.
Υπογράμμισε δε, ότι «οι ΑΝΕΛ προσδοκούμε, επίσης, σε μια δέσμευση ώστε να αρχίσει μια ουσιαστική συζήτηση για την αντιμετώπιση του προβλήματος βιωσιμότητας του δημόσιου χρέους».
Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι «οι εταίροι - δανειστές οφείλουν να αντιληφθούν και να κατανοήσουν ότι η Ελλάδα πρέπει να ξαναμπεί στο δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας.
Κανείς δεν πρέπει να υποτιμά την κρισιμότητα των ιστορικών στιγμών για την Πατρίδα μας».
Σε ερώτηση για το πρόσφατα δημοψήφισμα και το αποτέλεσμά του, η κ. Χρυσοβελώνη, αφού  ανέφερε πως αποτέλεσε νίκη της Δημοκρατίας και σηματοδότησε το τέλος της μεταπολίτευσης, έκανε λόγο για πρωτοφανείς συνθήκες που αυτό διεξήχθη, σημειώνοντας μάλιστα ότι «η ΕΚΤ προκάλεσε πιστωτική ασφυξία κλείνοντας τις ελληνικές τράπεζες και μάλιστα με προτροπή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως ομολόγησε με τον γνωστό κυνικό τρόπο του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ.».
«Και όμως, ο ελληνικός λαός απέδειξε για ακόμη μία φορά ότι δεν εκβιάζεται, δεν τρομοκρατείται, δεν απειλείται από κανέναν», σημείωσε.
Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «η τήρηση της νομιμότητας εκ μέρους των ΜΜΕ θα προκύψει δια της νομοθετικής οδού με την οποία θα μπει τέλος στο καθεστώς αυθαιρεσίας που επικρατεί με την δωρεάν αδειοδότηση των τηλεοπτικών αδειών και τη χρήση των συχνοτήτων».
Για τα τρία κόμματα της αντιπολίτευσης, η ίδια επεσήμανε ότι «η ΝΔ το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ ακολούθησαν μια στάση άκρως εχθρική προς την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η οποία τους εξέθεσε στα μάτια της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.
Από τη μία, σε πλήρη εναρμόνιση με τους εταίρους πίεζαν ασφυκτικά την κυβέρνηση να υπογράψει άρον - άρον μια οποιαδήποτε συμφωνία και με τους όρους των δανειστών και από την άλλη προεξοφλούσαν και εγκαλούσαν την κυβέρνηση ότι ήταν έτοιμη να υπογράψει μνημόνια και σκληρά μέτρα.
Δυστυχώς, όπως έδειξε και η στάση τους στο δημοψήφισμα, έδρασαν ως εγχώριοι εκπρόσωποι των δανειστών με πρώτον τον κ. Σαμαρά ο οποίος αμέσως μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου «άνοιξε τον χείμαρρο» της ακραίας κινδυνολογίας και της κατατρομοκράτησης του λαού προσδοκώντας την πολιτική νεκρανάστασή του».
Μάλιστα, για τον κ. Σαμαρά, μεταξύ άλλων, τόνισε πως «το τέλος τους ήταν προδιαγεγραμμένο», ενώ από μεταβατικό πρόεδρο της ΝΔ κ. Μεϊμαράκη «περιμένουμε να μην υιοθετήσει την υπονομευτική στάση Σαμαρά».
Και συνέχισε λέγοντας ότι  «από τον κ. Θεοδωράκη και την κ. Φ. Γεννηματά θα αναμέναμε να επιδείξουν εποικοδομητική και υπεύθυνη στάση.
 Ιδίως ο αρχηγός του Ποταμιού πρέπει να σταματήσει να προβοκάρει τους ΑΝΕΛ και τη συγκυβέρνηση μέσω των σεσημασμένων ευρωπαίων πολιτικών φίλων του και να προσγειωθεί επιτέλους στην πραγματικότητα.
Δεν είμαστε καθόλου βέβαιοι ότι αυτό θα γίνει στην πράξη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης