Τελευταία Νέα
Πολιτική

Sapin (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Είμαστε στην ίδια γραμμή με το ΔΝΤ – Ναι στην αναδιάρθρωση, όχι στο κούρεμα του ελληνικού χρέους

tags :
Sapin (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Είμαστε στην ίδια γραμμή με το ΔΝΤ – Ναι στην αναδιάρθρωση, όχι στο κούρεμα του ελληνικού χρέους
Δεν μπορούμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα αν διατηρήσουμε το ίδιο επίπεδο αποπληρωμής χρέους στην ελληνική οικονομία τόνισε ο Sapin
Την άποψη ότι η γαλλική κυβέρνηση έχει την ίδια άποψη με το ΔΝΤ αναφορικά με το ζήτημα του ελληνικού χρέους εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Michel Sapin.
«Το ΔΝΤ λέει το ίδιο πράγμα που λέμε κι εμείς...
Δεν μπορούμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα αν διατηρήσουμε το ίδιο φορτίο αποπληρωμής του χρέους στους ώμους της ελληνικής οικονομίας», τόνισε σε δηλώσεις του στο BFM TV ο Sapin.
Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, αυτό που καταλαβαίνει από την έκθεση που δημοσιοποίησε το ΔΝΤ είναι ότι το Ταμείο ζητά ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και όχι ένα ξεκάθαρο «κούρεμα».
Υπενθυμίζεται ότι σε έκθεση του το ΔΝΤ υπογραμμίζει πως το ελληνικό χρέος θα φτάσει το 200% του ΑΕΠ εντός των επόμενων δύο ετών και για αυτό οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα πρέπει αφενός να παράσχουν περίοδο χάριτος 30 ετών στην Ελλάδα για την εξυπηρέτηση ολόκληρου του χρέους, συμπεριλαμβανομένων και των νέων δανείων και αφετέρου να παρατείνουν κατά πολύ τη λήξη των δανείων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης