Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχάρης (Ποτάμι): Εάν αποτύχουμε τώρα την επόμενη φορά θα μας διώξουν μέσω e-mail

Θεοχάρης (Ποτάμι): Εάν αποτύχουμε τώρα την επόμενη φορά θα μας διώξουν μέσω e-mail
Εδώ κι έξι μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταφέρει τίποτε από όσα υποσχέθηκε
Δεν είναι ουδέτερο σημασίας το γεγονός, ότι σε άλλες χώρες που πέτυχαν να βγουν από τα μνημόνια, τα προγράμματα αγκαλιάστηκαν σαν τελευταία ευκαιρία από όλο το φάσμα του πολιτικού κόσμου, δήλωσε ο κ. Χάρης Θεοχάρης σήμερα το πρωί καλεσμένος στην εκπομπή Πρώτη Γραμμή στον ΣΚΑΙ.
Ο βουλευτής του Ποταμιού, αναφερόμενος στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί για τη χώρα παρατήρησε, ότι το ζήτημα του χρέους συζητείται με αφορμή την μυστική έκθεση του ΔΝΤ που δόθηκε στη δημοσιότητα, ωστόσο τίθεται στο πλαίσιο της γενικότερης συζήτησης για την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη και της πλήρους αποτυχίας της Κυβέρνησης.
Πριν το δημοψήφισμα μας παρακαλούσαν οι δανειστές για να πάρουμε ένα πρόγραμμα κόστους 40 δις. Μετά το δημοψήφισμα εμείς ζητήσαμε 90 δισ.
Το επιχείρημα των Γερμανών για τα επιπλέον 50 δις που προέκυψαν ήταν, ότι πρέπει να τα χρεωθεί η ελληνική πλευρά, εξ ου και το Ταμείο, το οποίο ευτυχώς τουλάχιστον για την τιμή των όπλων θα εδρεύει στην Ελλάδα. Αναφερόμενος στις πολιτικές διεργασίες στο εσωτερικό επανέλαβε, ότι δεν θα έπρεπε να περισσεύει κανείς, θέτοντας το ερώτημα, γιατί δεν θα μπορούσε να έχουν λόγο στη διαπραγματευτική ομάδα στελέχη από άλλους χώρους με εμπειρία.
Ξεκαθάρισε ότι ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι πρωθυπουργός μειοψηφίας και θα πρέπει με κάποιο τρόπο να αναβαπτιστεί. Ωστόσο, όπως είπε, δεν αντέχουμε προεκλογική περίοδο τεσσάρων μηνών, όπως σπεύδουν να προαναγγείλουν Υπουργοί της Κυβέρνησης.
Ακόμη ανέφερε, ότι πράγματι υπάρχει ένας βαθμός ευελιξίας στην εφαρμογή του προγράμματος, ώστε ένα μέρος να εφαρμοστεί με ισοδύναμα μέτρα, όπως πιστεύουν και στον ΣΥΡΙΖΑ.
Όμως εδώ κι έξι μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταφέρει τίποτε από όσα υποσχέθηκε.
Ούτε τα 2,5 δις που είχε υποσχεθεί να φέρει μέχρι το καλοκαίρι ο κ. Νικολούδης, ούτε το 1,5 δις από την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων που είχε υποσχεθεί ο κ. Μάρδας, που τώρα έγιναν μόλις 75 εκ. στην τελική πρόταση, ούτε τα 800 εκ. από το λαθρεμπόριο καπνικών, που τώρα δεν αναφέρονται καθόλου.
Συνεπώς για ποιό λόγο πιστεύουν στο ΣΥΡΙΖΑ, ότι θα κάνουν μέσα σε τέσσερις μήνες όσα δεν έγιναν στους έξι μήνες που πέρασαν;
Δυστυχώς ανέφερε κλείνοντας τονίζοντας την κρισιμότητα της κατάστασης, εάν αποτύχουμε τώρα την επόμενη φορά θα μας διώξουν μέσω e-mail.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης