Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σε τροχιά ρήξης με τον ΣΥΡΙΖΑ η Αριστερή Πλατφόρμα – Το νέο κόμμα της δραχμής προανήγγειλε ο Στρατούλης

Σε τροχιά ρήξης με τον ΣΥΡΙΖΑ η Αριστερή Πλατφόρμα – Το νέο κόμμα της δραχμής προανήγγειλε ο Στρατούλης
Τα στελέχη που καταψήφισαν τα μέτρα κινούνται σε τροχιά ρήξης και έχουν ξεκινήσει περιοδείες σε όλη την Ελλάδα με προεκλογικό άρωμα
Αγεφύρωτο φαίνεται πως είναι το χάσμα ανάμεσα στην Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη και τον ΣΥΡΙΖΑ.
Τα στελέχη που καταψήφισαν τα μέτρα κινούνται σε τροχιά ρήξης και έχουν ξεκινήσει περιοδείες σε όλη την Ελλάδα με προεκλογικό άρωμα.
Από τη Θεσσαλονίκη ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ξεκαθάρισε την Τετάρτη ότι οι βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας θα καταψηφίσουν το τρίτο μνημόνιο, ενώ χθες ο Δημήτρης Στρατούλης από τον Βόλο, προανήγγειλε ουσιαστικά το νέο κόμμα.
«Καλούμε όλες τις αντιμνημονιακές και αριστερές δυνάμεις, το λαό και τη νεολαία σε κοινές δράσεις για τη συγκρότηση ενός μεγάλου, δημοκρατικού, πατριωτικού, προοδευτικού μετώπου του ΟΧΙ για μια Ελλάδα εθνικά κυρίαρχη, χωρίς καταστροφική λιτότητα και χωρίς ταπεινωτική εποπτεία και έλεγχο, με δημοκρατία, με ανάπτυξη, με παραγωγική ανασυγκρότηση και κοινωνική αλληλεγγύη και δικαιοσύνη, για μια Ελλάδα με βαθιές προοδευτικές πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές αλλαγές με ορίζοντα και κατεύθυνση το σοσιαλισμό», ανέφερε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης.
Ο κ. Στρατούλης κάλεσε την κυβέρνηση να μην φέρει στη Βουλή, προς ψήφιση, το τρίτο Μνημόνιο.
«Θα είναι πολιτική ταφόπετρα όχι μόνο για την ίδια, το ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά, αλλά κυρίως για το λαό, την πατρίδα και την ίδια τη δημοκρατία».

Ο Δ. Στρατούλης έκανε λόγο για «σημαντικά πολιτικά λάθη, όπως η συμφωνία στο Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου και η πληρωμή υποχρεώσεων οκτώ δισ. στους δανειστές, την ίδια στιγμή μάλιστα που δεν μας έδιναν καμία χρηματοδότηση του δημοσίου χρέους της χώρας μας, με αποτέλεσμα ν' αδειάσουν γρήγορα τα δημόσια ταμεία και να μπορούν πιο εύκολα να μας εκβιάζουν».
«Η εναλλακτική λύση απέναντι στα μνημόνια και τη λιτότητα δεν είναι τεχνικό ερευνητικό ζήτημα, αλλά καθαρά πολιτικό και δυστυχώς δεν υπήρξε η πολιτική βούληση από την κυβέρνηση να την αποδεχθεί».
«Αυτό που έφταιγε δεν ήταν η απουσία εναλλακτικής λύσης, αλλά η εμμονή της κυβέρνησης στην πάση θυσία παραμονή στην ευρωζώνη», τόνισε.
«Ένα εναλλακτικό σχέδιο, που θα περιλαμβάνει την αμφισβήτηση και διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του δημοσίου χρέους, την εθνικοποίηση των τραπεζών, τη φορολόγηση των υψηλών κερδών και του μεγάλου πλούτου, τον έλεγχο των συστημικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, τη μη ιδιωτικοποίηση αλλά θωράκιση και αξιοποίηση ως μοχλού ανάπτυξης των δημόσιων επιχειρήσεων και υποδομών της χώρας, τον ενεργειακό πλουραλισμό, τις πολυμερείς διεθνείς σχέσεις, οικονομικές συμφωνίες εντός και εκτός ΕΕ, την χρηματοδότηση αναπτυξιακού σχεδίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και κυρίως τον τερματισμό της λιτότητας και την αποκατάσταση των λεηλατημένων από τα μνημόνια εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων», ανέφερε ο κ. Στρατούλης παρουσιάζοντας την εναλλακτική του πρόταση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης