Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χριστοδουλοπούλου: Η κυβέρνηση σκέπτεται να οργανώσει καταυλισμούς σε διάφορα σημεία της χώρας

Χριστοδουλοπούλου: Η κυβέρνηση σκέπτεται να οργανώσει καταυλισμούς σε διάφορα σημεία της χώρας
Τι λέει για την επιλογή του πλοίου στην Κω
Τη δημιουργία υπηρεσιών πρώτης υποδοχής μεταναστών σε όλα τα νησιά θεωρεί αναγκαία η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου, σύμφωνα με την Καθημερινή.
«Η κυβέρνηση σκέπτεται να οργανώσει καταυλισμούς σε διάφορα σημεία της χώρας, ώστε να ανταποκριθεί στις μεγάλες ανάγκες φιλοξενίας, να αυξήσει τις δυνατότητες και το προσωπικό των υπηρεσιών ασύλου προκειμένου οι αιτούντες άσυλο να μπορούν να διεκπεραιώνουν τα αιτήματά τους σε εύλογο χρόνο», αναφέρει κ. Χριστοδουλοπούλου.
Μάλιστα, η ίδια σημειώνει ότι σε όλους τους τόπους υποδοχής προσφύγων θα οργανωθούν υπηρεσίες πρώτης υποδοχής για τους ευάλωτους πληθυσμούς, τους ασθενείς, τις εγκύους, όπως επιτάσσει η ευρωπαϊκή νομοθεσία».
Συμπληρώνει δε, πως αυτό πρέπει να γίνει «σε όλα τα νησιά του Αιγαίου».
Ακόμη, η αναπληρώτρια υπουργός κατηγορεί την Ευρωπαϊκή Ένωση, κάνοντας λόγο για αδιαφορία «για την τύχη αυτών των ανθρώπων και δεν τους βοηθά να βρουν έναν άλλον τρόπο να ζουν με αξιοπρέπεια».
Σχετικά με την επιλογή του πλοίου στην Κω, η κ. Χριστοδουλοπούλου τονίζει πως «επιλέχθηκε προσωρινά ελλείψει συνεργασίας με τον δήμαρχο, ο οποίος δεν θέλει να υπάρχουν τέτοιες δομές στο νησί, όπως, άλλωστε, δηλώνει δημόσια».
Όπως αναφέρει σε συνέντευξή της στη Αυγή, «η επιλογή του πλοίου για την Κω έγινε ελλείψει συνεργασίας με το δήμαρχο» , καθώς και ότι αναζητείται στη νησί χώρος του Δημοσίου για να οργανωθεί χώρος πρώτης υποδοχής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης