Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χριστοδουλοπούλου: Ο Βοτανικός υπόδειγμα και για άλλους τέτοιους χώρους που θα φιλοξενούν πρόσφυγες

Χριστοδουλοπούλου: Ο Βοτανικός υπόδειγμα και για άλλους τέτοιους χώρους που θα φιλοξενούν πρόσφυγες
Έγινε η μετεγκατάσταση 207 προσφύγων
«Έγινε η μετεγκατάσταση 207 προσφύγων από το Πεδίον του Άρεως, σε έναν χώρο, ο οποίος ελπίζω ότι θα ικανοποιήσει όλες τις ανάγκες των ανθρώπων», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εσωτερικών, αρμόδια για τη μεταναστευτική Πολιτική, Τασία Χριστοδουλοπούλου.
Η ίδια βρέθηκε από νωρίς σήμερα στον Ελαιώνα και παρέμεινε μέχρι να ολοκληρωθεί η επιχείρηση της μεταφοράς των προσφύγων.
Όπως είπε, «νομίζω ότι αυτός ο χώρος θα μείνει σαν παράδειγμα και σαν υπόδειγμα και για άλλους τέτοιους χώρους σε όλη την Ελλάδα που θα φιλοξενούν πρόσφυγες».
Ακόμη, τόνισε πως «οι μεγάλες μεταναστευτικές ροές απαιτούν να έχουμε τέτοιους χώρους ώστε να σεβόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις μας από τις ευρωπαϊκές συμβάσεις απέναντι στους πρόσφυγες, που κυνηγημένοι από τον πόλεμο αναζητούν ένα ασφαλές καταφύγιο».
Σύμφωνα με την κ. Χριστοδουλοπούλου,  συνολικά έγινε η μετεγκατάσταση 207 προσφύγων από το Πεδίον του Άρεως, σε έναν χώρο, ο οποίος «είναι ανθρώπινος, έχει ψύξη, έχει ζεστό νερό και όλες τις προδιαγραφές για να μπορέσουν να ζήσουν μέσα σε αυτά τα σπίτια».
Σημείωσε τέλος ότι είναι εξασφαλισμένη και η σίτιση των προσφύγων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης