Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης: Εάν δεν είχε γίνει το δημοψήφισμα, θα είχε υλοποιηθεί το σχέδιο Schaeuble για Grexit

Σκουρλέτης: Εάν δεν είχε γίνει το δημοψήφισμα, θα είχε υλοποιηθεί το σχέδιο Schaeuble για Grexit
Η Λαϊκή Ενότητα αυτοπροσδιορίζεται σε μεγάλο βαθμό ως κόμμα της δραχμής τόνισε ο κ.Σκουρλέτης
Την άποψη πως εάν δεν είχε πραγματοποιηθεί το δημοψήφισμα, θα είχε υλοποιηθεί το σχέδιο Schaeuble για Grexit εξέφρασε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Π.Σκουρλέτης.
Σε δηλώσεις του στο Mega, ο κ.Σκουρλέτης υποστήριξε πως δεν ήταν μαξιμαλιστικό το σχέδιο της Θεσσαλονίκης.
«Δεν ήταν χαμένος ο αγώνας που έδωσε αυτή η πλευρά, δεν ήταν χαμένοι αυτοί οι μήνες» τόνισε ο κ.Σκουρλέτης, ο οποίος ανέφερε πως η κυβέρνηση θα πρέπει να χαράξει ένα δρόμο που ξεπερνά τα ασφυκτικά όρια της συμφωνίας.
«Μπορούμε να πάρουμε αντισταθμιστικά μέτρα με τους αγρότες για να παράξουμε προϊόντα τα οποία λείπουν.
Να έχει βιβλίο εσόδων – εξόδων ο αγρότης, προκείμενου όλα του τα έξοδα να απαλλάσσονται από το φορολογητέο εισόδημα...
Η Γαλλία έχει τρεις – τέσσερις συνεταιρισμούς για το λάδι και εμείς τρεις – τέσσερις σε κάθε νομό» επεσήμανε ο κ.Σκουρλέτης, αν και παραδέχθηκε ότι στην Ελλάδα ο κλήρος είναι μικρότερος.
«Θέλουμε να κάνουμε πιο δίκαιη και ανώδυνη την εφαρμογή των μέτρων» εξήγησε ο κ. Σκουρλέτης, ο οποίος επιτέθηκε και στον πρόεδρο της ΝΔ, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ο οποίος όπως είπε είναι «κατ’ανοχήν αρχηγός».
Για τη Λαϊκή Ενότητα ο υπουργός σημείωσε πως «έως ένα μεγάλο βαθμό αυτοπροσδιορίζεται ως κόμμα της δραχμής».
«Υπήρχε στρατηγική διαφορά που υπήρχε και στο παρελθόν και δεν αναφέρομαι μόνο στο θέμα του νομίσματος αλλά και σε βαθύτερες διαφορές προηγούμενων δεκαετιών» τόνισε ο κ.Σκουρλέτης.
Στο μείζον θέμα της Ελληνικός Χρυσός, αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του κ.Σκουρλέτη ότι με ευθύνη της Ελληνικός Χρυσός από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης εξάγονται παρανόμως μεταλλευτικά προϊόντα, άκρως τοξικά, σε περιοχή της Κίνας όπου προσφάτως είχε γίνει δυστύχημα με δεκάδες νεκρούς.
Όπως είπε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, η μεταλλευτική εταιρεία είχε αναλάβει την υποχρέωση να διαμορφώσει δικό της λιμένα για το σκοπό αυτό.
«Η Eλληνικός Χρυσός είχε εδώ και τρία χρόνια την υποχρέωση να παρουσιάσει ακίνδυνο τρόπο εξόρυξης χρυσού, αλλά εξάντλησε όλα τα περιθώρια» δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης, τονίζοντας ότι οι εργασίες δεν έχουν ανασταλεί πλήρως και σε μέρος της περιοχής επιτρέπονται.
«Θα μπορούσαμε να καταγγείλουμε τη συνολική άδεια, δεν το κάναμε» σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης, διευκρινίζοντας ότι «οι εργαζόμενοι δεν χάνουν τη δουλειά τους, κι αν χάσουν τη δουλειά τους την ευθύνη την έχει η εταιρεία»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης