Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βενιζέλος: Όταν ο Τσίπρας αναφέρεται στο παλιό εννοεί το διαφορετικό - Στεγάζουν το παμπάλαιο

Βενιζέλος:  Όταν ο Τσίπρας αναφέρεται στο παλιό εννοεί το διαφορετικό -  Στεγάζουν το παμπάλαιο
"Το ΠΑΣΟΚ σήκωσε με συνέπεια το βάρος"
«Ο τόπος χρειάζεται συσπείρωση και κινητοποίηση όλων των δημιουργικών δυνάμεων της οικονομίας και της κοινωνίας» αναφέρει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής.
Ο ίδιος τονίζει την ανάγκη για μια κυβέρνηση ευρύτατης συνεργασίας όλων των δημοκρατικών δυνάμεων ευρωπαϊκού προσανατολισμού, χωρίς αποκλεισμούς και αυτοαποκλεισμούς και με την παρουσία της Ν.Δ. εάν αυτή είναι δεύτερο κόμμα.
«Γιατί πρέπει να μειωθεί τώρα το εύρος αυτής της αναγκαστικής συναίνεσης;
Γιατί πρέπει το δεύτερο κόμμα, είτε η Ν.Δ. είτε ο ΣΥΡΙΖΑ να μείνει εκτός κυβερνητικής ευθύνης;» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ο κ. Βενιζέλος κάνοντας αναφορά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖA, Α. Τσίπρα και στις τοποθετήσεις περί νέου και παλιού, σχολιάζει ότι «όταν ο κ. Τσίπρας αναφέρεται στο παλιό εννοεί το διαφορετικό, το άλλο.
Δεν πιστεύουν στην πολυφωνία.
Στεγάζουν το παμπάλαιο.
Το παλαιοκομμουνιστικό και μαζί το πιο κακό τυχοδιωκτικό πολιτικό προσωπικό του κυβερνητικού ΠΑΣΟΚ».
Και συνεχίζει υπογραμμίζοντας ότι «έχουν την αλαζονική αντίληψη ότι η δημοκρατία λειτουργεί μόνο όταν κερδίζουν.
Ότι η ιστορία άρχισε με την εκλογική νίκη τους του Ιανουαρίου που βασίστηκε στην πολιτική απάτη του "προγράμματος της Θεσσαλονίκης"».
Μεταξύ άλλων, σημειώνει «άρα το ζήτημα είναι βαθύτατα πολιτικό και ιστορικό.
Εμείς λέγαμε αλήθεια και αυτοί ψέματα.
Τώρα λένε "ψηφίστε μας επειδή κάναμε λάθος, είπαμε ψέματα, βλάψαμε τη χώρα!
Ψηφίστε μας επειδή είχαν δίκιο οι άλλοι και ιδίως το ΠΑΣΟΚ"».
Κάνοντας αναφορά στο ΠΑΣΟΚ, αναφέρει ότι σήκωσε με συνέπεια το βάρος, ενώ η νέα ηγεσία του ακολουθεί τις ομόφωνες αποφάσεις του πρόσφατου συνεδρίου τις οποίες εισηγήθηκε ως απερχόμενος πρόεδρος.
Για το μπόνους των 50 εδρών ο κ. Βενιζέλος σχολίασε «σκεφτείτε πόσο απλά θα ήταν τώρα τα πράγματα χωρίς το μπόνους.
Θα ήταν δεδομένη η ευρεία μετεκλογική συνεργασία χωρίς την τεχνητή αλαζονεία του πρώτου κόμματος που με μια ψήφο παραπάνω κερδίζει πενήντα έδρες».
Για τη συνεργασία με τη Δημοκρατική Αριστερά τη χαρακτήρισε ως θετική εξέλιξη, όπως και το γεγονός ότι το «διασπαστικό Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών δεν κατεβαίνει στις εκλογές».
Ο ίδιος κρίνει σημαντικό να μπορέσει το ΠΑΣΟΚ να βγει τρίτο κόμμα για να αποτελέσει καταλύτη και εγγυητή των συνεργασιών μετεκλογικά.
Σχετικά με το ζήτημα του χρέους ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι θα γίνουν αυτά που συμφωνήθηκαν το 2012.
Όπως είπε, «μέσω παραμετρικών αλλαγών στα επιτόκια, την περίοδο χάριτος και την περίοδο αποπληρωμής θα συμπληρωθεί το κούρεμα και η αναδιάρθρωση του 2012 με κορμό το PSI».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης