Τελευταία Νέα
Πολιτική

Dixon: ΠΑΣΟΚ - Ποτάμι να παρουσιάσουν κοινά αιτήματα για να παρέχουν υποστήριξη στη μελλοντική κυβέρνηση

Dixon: ΠΑΣΟΚ - Ποτάμι να παρουσιάσουν κοινά αιτήματα για να παρέχουν υποστήριξη στη μελλοντική κυβέρνηση
Αν το κάνουν αυτό, θα ενισχύσουν τη διαπραγματευτική τους δύναμη, τονίζει ο βρετανός αρθρογράφος
Στις κινήσεις που θα πρέπει να κάνουν το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι σε περίπτωση που κληθούν να συμμετάσχουν σε μια κυβέρνηση συνασπισμού, κάτι που είναι πλέον πολύ πιθανό, αναφέρεται ο βρετανός αρθρογράφος Hugo Dixon με αναρτήσεις του στην προσωπική του σελίδα στο twitter.
Μέσα από έξι σημεία – κλειδιά, ο Hugo Dixon σημειώνει ότι αρχικά, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι θα έχουν πολύ ισχυρότερη διαπραγματευτική δύναμη αν αποφασίσουν μια κοινή γραμμή αιτημάτων προκειμένου να παρέχουν τη στήριξή τους μετά τις εκλογές.
Δεύτερον, βασικό αίτημα των δύο κομμάτων θα πρέπει να είναι ότι, όποιος και αν κερδίσει τις εκλογές (Τσίπρας ή Μεϊμαράκης), θα πρέπει να αναλάβουν θέσεις σε υπουργεία – κλειδιά σοβαρά και ικανά στελέχη.
Τρίτον, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι θα έπρεπε να πουν τώρα, πριν από τις εκλογές, ότι θα αρνηθούν αν λάβουν μέρος σε μια κυβέρνηση που θα αποτύχει να σχηματίσει ένα σοβαρό υπουργικό συμβούλιο.
Τέταρτον, θα έπρεπε να πουν ότι θα υποστηρίξουν στο Κοινοβούλιο την ψήφιση των νόμων κατά περίπτωση, αν δεν είναι στην κυβέρνηση, αλλά ότι δεν θα δώσουν στον νικητή ψήφο εμπιστοσύνης.
Πέμπτον, δεν θα έπρεπε να ψηφίσουν εναντίον του νικητή σε μια ψήφο εμπιστοσύνης, εκτός και αν το υπουργικό συμβούλιο είναι πραγματικά φρικτό. Θα πρέπει να απέχουν.
Έκτον, είναι σημαντικό ο Σταύρος Θεοδωράκης και η Φώφη Γεννηματά να το πουν αυτό πριν από τις εκλογές, ώστε να αυξήσουν την επιρροή τους μετά τις εκλογές και να μην κατηγορηθούν αν υπάρξει πολιτικό χάος.

dixon.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης