Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Η νέα κυβέρνηση καλείται να φέρει αποτέλεσμα – Η χώρα δεν έχει περιθώρια

Παπαδημούλης: Η νέα κυβέρνηση καλείται να φέρει αποτέλεσμα – Η χώρα δεν έχει περιθώρια
«Το ρεύμα του κοινωνικού ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώθηκε στην κάλπη με έναν τρόπο που διέψευσε όλες τις προβλέψεις», τόνισε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκου Κοινοβουλίου
Η Ελλάδα δεν έχει περιθώρια να περιμένει, τόνισε ο κ. Δημήτρης Παπαδημούλης, προσθέτοντας πως «η νέα κυβέρνηση Τσίπρα με έναν ΣΥΡΙΖΑ πολύ πιο συνεκτικό, πολύ πιο ενωμένο και έναν Τσίπρα πολύ σίγουρο, πολύ πιο γειωμένο και προσγειωμένο καλείται να φέρει αποτέλεσμα».
Ειδικότερα, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε την ανάγκη για σκληρή δουλειά, ώστε να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση και να προχωρήσουν οι δύο επόμενοι στόχοι, ήτοι η μείωση χρέους το φθινόπωρο και η σταδιακή απεμπλοκή από τα capital controls.
Μιλώντας στην τηλεόραση του Mega, σχολίασε ότι χρειάζεται προσοχή στις επιλογές των προσώπων που θα συγκροτήσουν τη νέα κυβέρνηση, κυρίως δε τα κρίσιμα πόστα, ενώ άφησε αιχμές λέγοντας ότι «στην προηγούμενη περίοδο έγιναν λάθη».
Πρόσθεσε, επίσης, ότι χρειάζεται «πολύ πιο αποφασιστικό μάνατζμεντ της κυβέρνησης και συλλογικότητα στο κόμμα».
Στη συνέχεια, ο κ. Παπαδημούλης, υποστήριξε πως «πρέπει να φτιάξουμε μια κυβέρνηση όπου οι υπουργοί πρέπει να δουλεύουν περισσότερο και να μιλούν λιγότερο στα κανάλια».
Ερωτηθείς σχετικά, αναφέρθηκε και στα ζητήματα του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει του Συνεδρίου, εκτιμώντας πως πρέπει να δημιουργηθεί «ένας ΣΥΡΙΖΑ πραγματικά ενιαίος, δημοκρατικός, συλλογικός, όχι ομαδοποιήσεις, όχι μαγαζάκια, όχι κόμμα μέσα στο κόμμα».
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε το ενδεχόμενο συμμετοχής του στην κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι θα παραμείνει αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, καθώς από αυτή τη θέση βοηθάει περισσότερο τόσο το κόμμα, όσο και τη χώρα.
«Ισχυρή εντολή να σχηματιστεί γρήγορα μια κυβέρνηση δουλειάς, συγκεκριμένου αποτελέσματος, συγκεκριμένης προσπάθειας και διάρκειας τετραετίας», χαρακτήρισε την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από σχετική ερώτηση, ενώ συμπλήρωσε πως «είναι ένα ισχυρό μήνυμα ότι αυτό για το οποίο μιλάγαμε και την εποχή των έντονων εσωτερικών προβλημάτων, παραμονές της διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ, για τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι κάτι πολύ υπαρκτό, ισχυρό, με ταξική γείωση, με ισχυρό κοινωνικό πρόσημο, με ισχυρή ηλιακή σήμανση».
Ο ίδιος συνέχισε, «έφυγε περίπου το μισό κόμμα και σημαντικές πολιτικές προσωπικότητες και υπογράψαμε μια πολύ δύσκολη συμφωνία και ζητήσαμε μια ισχυρή εντολή για να εφαρμόσουμε αυτή τη συμφωνία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μοιράζοντας όσο το δυνατόν πιο δίκαια τα βάρη, προχωρώντας κάποιες αλλαγές που είναι απαραίτητες για να βγάλουμε το κεφάλι μας έξω από το νερό».
«Το ρεύμα του κοινωνικού ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώθηκε στην κάλπη με έναν τρόπο που διέψευσε όλες τις προβλέψεις», τόνισε χαρακτηριστικά.
Τέλος, αναφέρθηκε και στους αποστάτες του ΣΥΡΙΖΑ, που συγκρότησαν τη Λαϊκή Ενότητα, αλλά δεν κατάφεραν να περάσουν το κατώφλι της Βουλής, σχολιάζοντας πως «η επιλογή διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ αποδοκιμάστηκε πολύ ηχηρά», καθώς και ότι «η επιλογή της δραχμής δεν έχει πολύ ισχυρά κοινωνικά ερείσματα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης