Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Περισσότερη διαφάνεια με έλεγχο της εφαρμογής του προγράμματος και από το Ευρωκοινοβούλιο

Παπαδημούλης: Περισσότερη διαφάνεια με έλεγχο της εφαρμογής του προγράμματος και από το Ευρωκοινοβούλιο
«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στήριξη και από τους Πράσινους και από τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές»
Την προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να είναι και το Ευρωκοινοβούλιο ένας ακόμα πυλώνας επόπτευσης του ελληνικού προγράμματος επιδοκίμασε ο Δημήτρης Παπαδημούλης.
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκκινο 105,5 fm» υποστήριξε ότι  «είναι μια πρόταση «για περισσότερη διαφάνεια και έλεγχο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος και έχει ισχυρά ερείσματα».
Παράλληλα, επέκρινε και τον Dijsselbloem για την αρνητική του στάση σε αυτό το ενδεχόμενο λέγοντας ότι «φοβάται τη δημοκρατική λογοδοσία και προτιμά οι αποφάσεις να λαμβάνονται πίσω από κλειστές πόρτες γι' αυτό αντιδρά».
Επικριτικός ήταν ο Παπαδημούλης και για το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι «δείχνει μια πλήρη αναντιστοιχία με αυτή τη θετική κινητικότητα και παρά την αλλαγή ηγεσίας και παρά το γεγονός ότι η Φώφη Γεννηματά δεν κουβαλάει τις πολιτικές αμαρτίες του κ. Βενιζέλου, φαίνεται ότι η σκιά Βενιζέλου και η γραμμή της εγγύτητας προς τη ΝΔ και η κυριαρχία του αντι-ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να χρωματίζει τις ενέργειες του».
Για να στηρίξει τα λεγόμενά του έφερε ως παράδειγμα τις συγγενικές με το ΠΑΣΟΚ ευρωπαϊκές δυνάμεις, που έχουν μία αρμονική σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως η ισχυρότερη δύναμη της ευρωπαϊκής αριστεράς, οικοδομεί γέφυρες και κάνει ανοίγματα τόσο στους Πράσινους όσο και στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές.
Είναι μια ανοικτή πρόκληση και θα έχουμε εξελίξεις και στο μέλλον.
Υπάρχει στήριξη και από τους Πράσινους και τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές και ιδιαίτερα με αυτούς που θέλουν να ξεκολλήσουν από τη σύμπραξη με τη Δεξιά και με μια νεοφιλελεύθερη πολιτική».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης