Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουρουμπλής: Η γραφειοκρατία απορροφά το 6% του ΑΕΠ – Πρόκειται για ιλιγγιώδες ποσό

Κουρουμπλής: Η γραφειοκρατία απορροφά το 6% του ΑΕΠ – Πρόκειται για ιλιγγιώδες ποσό
«Αν δεν βρεθεί τρόπος να ηρεμήσουν τα πράγματα στη Μέση Ανατολή δεν θα λυθεί το μεταναστευτικό»
Επίσκεψη στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης πραγματοποίησε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής και έδειξε να είναι καλά διαβασμένος σχετικά με τα νέα του καθήκοντα.
Ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ότι «υπάρχουν αναλύσεις που καταδεικνύουν με τον πιο τεκμηριωμένο τρόπο ότι η γραφειοκρατία απορροφά το 6% του ΑΕΠ, αυτό είναι ιλιγγιώδες ποσό».
Για αυτόν τον λόγο, λοιπόν, ο Κουρουμπλής ζήτησε «όλοι και οι Υπουργοί, οι Αναπληρωτές Υπουργοί, οι Υφυπουργοί, οι Γενικοί Γραμματείς, οι Γενικοί Διευθυντές και οι Διευθυντές να μπουν σε μια νέα λογική για να απαλλαγούμε από την λογική του διαχειριστικού αυτισμού».
Μίλησε επίσης για την «ενοποίηση των αριθμών ΑΜΚΑ-Ταυτότητας-ΑΦΜ, που θα απελευθερώσει σημαντικότατες δυνάμεις και θα καταστήσει σαφές ότι πλέον είμαστε ένα σύγχρονο κράτος», κάτι που θα γίνει και «με την αξιοποίηση της ηλεκτρονικής Δημοκρατίας ώστε να την κάνουμε πιο αμεσοδημοκρατική, δίνοντας τη δυνατότητα στον πολίτη να ασκεί πίεση στην εξουσία».
Ο Κουρουμπλής αναφέρθηκε και στο μεταναστευτικό εξηγώντας ότι «πρέπει να βρεθεί τρόπος να ηρεμήσουν τα πράγματα στη Μέση Ανατολή, αν δεν το πετύχουμε αυτό, το ζήτημα είναι ανοιχτό για την Ευρώπη αλλά πρωτίστως για την Ελλάδα και χρειάζεται να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στην πηγή του».
Η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης αρμόδια για το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης κ. Μαρία Κόλλια –Τσαρουχά χαιρέτισε από την πλευρά της την επίσκεψη του Παναγιώτη Κουρουμπλή λέγοντας ότι «δείχνει το ενδιαφέρον του για τη Β. Ελλάδα και ελπίζω να συνεχιστεί αυτή η συνεργασία».
Τέλος, ο Γιάννης Μπουτάρης χαρακτήρισε «μια πολύ ευχάριστη έκπληξη η σημερινή συνάντηση με τον Υπουργό, δεν μας έχει συνηθίσει το κεντρικό κράτος σε τέτοιου είδους συνεργασίες, να έρθει να ακούσει αυτούς που είναι από κάτω του και ελπίζω με την πάρα πολύ ωραία συνεργασία να αναβαθμιστεί ο ρόλος του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης