Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ρ. Αντωνοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ): Η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων οδηγεί στη φτώχεια

Ρ. Αντωνοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ): Η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων οδηγεί στη φτώχεια
«Η διόγκωση της ανεργίας οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη χαμηλή ζήτηση"
Σε εκδήλωση της ευρωπαϊκής αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο μίλησε η Ράνια Αντωνοπούλου δίνοντας έμφαση στις εργασιακές σχέσεις και τη συρρίκνωση των αποδοχών.
Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας ανέφερε στη διημερίδα που διοργάνωσε η Κωνσταντίνα Κούνεβα, τα εξής.
«Η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και η συρρίκνωση των αποδοχών των εργαζομένων, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, όχι μόνο οδηγούν στη φτώχεια ένα σημαντικό τμήμα των Ευρωπαίων πολιτών, αλλά διαρρηγνύουν την κοινωνική συνοχή.
Η άνοδος των μισθών θα ενισχύσει την αγοραστική δύναμη και θα οδηγήσει σε αύξηση του ευρωπαϊκού ΑΕΠ, εφόσον το 50 % των εμπορικών συναλλαγών της Ευρώπης πραγματοποιείται εντός της ΕΕ.
Εκ πρώτης όψεως, η μείωση των αποδοχών των εργαζομένων καθιστά πιο ανταγωνιστική την οικονομία, όμως αν δεν σταθμίζονται παράλληλα οι επιπτώσεις της στη ζήτηση προϊόντων και υπηρεσιών, τότε η οικονομία ουσιαστικά καθηλώνεται.
Δεν πρέπει να υποβαθμίζεται το γεγονός ότι η διόγκωση της ανεργίας οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στην απώλεια θέσεων εργασίας εξαιτίας της χαμηλής ζήτησης».
Κατά την παραμονή της στις Βρυξέλλες η Αντωνοπούλου συναντήθηκε με την επικεφαλής της ομάδας της ευρωπαϊκής αριστεράς Gabbi Zimmer, τις ευρωβουλευτές των πρασίνων Terry Reintke και Ska Keller, καθώς και με τη Διευθύντρια του τμήματος Κοινωνικής Προστασίας της ILO, Isabel Ortiz.
Ιδιαιτέρως σημαντική ήταν και η συνάντηση της ελληνίδας υπουργού με με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Απασχόληση, τις Κοινωνικές Υποθέσεις και τον Κοινωνικό Αποκλεισμό, και συγκεκριμένα με τον τμηματάρχη, αρμόδιο για την Ελλάδα, Filip Busz και τους κ.κ Κωστή Γιάκα, Στέφανο Γεροντή, Έφη Αναστασίου, στελέχη του ίδιου τμήματος.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την υποστήριξή των ανέργων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης