Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στο «κόσκινο» τα πόθεν έσχες των Γ. Σταθάκη και Αλ. Φλαμπουράρη με απόφαση της Επιτροπής Κοινοβουλευτικού Ελέγχου

Στο «κόσκινο» τα πόθεν έσχες των Γ. Σταθάκη και Αλ. Φλαμπουράρη με απόφαση της Επιτροπής Κοινοβουλευτικού Ελέγχου
Στη συνεδρίαση εξετάστηκαν και οι υποθέσεις Π. Χαϊκάλη και Αλ. Μητρόπουλου 
Περαιτέρω έλεγχο με τη συνδρομή ορκωτών λογιστών ζήτησε η αρμόδια για τα πόθεν έσχες Επιτροπή Κοινοβουλευτικού Ελέγχου για τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη και του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη.
Στην πρώτη της συνεδρίαση και με αφορμή το θόρυβο και τις καταγγελίες μέσα από δημοσιεύματα τα μέλη της Επιτροπής προχώρησαν στον κατά προτεραιότητα έλεγχο των επίμαχων δηλώσεων. 
Στην περίπτωση του κ. Σταθάκη ζητήθηκε συμπληρωματικός έλεγχος από τον ορκωτό λογιστή που έχει ήδη εξετάσει το πόθεν έσχες του υπουργού Οικονομίας.
Η επιτροπή εξετάζοντας τον φάκελο του κ. Σταθάκη διαπίστωσε ότι πράγματι ο υπουργός δεν ανέφερε στο πόθεν έσχες του 2012, που αφορά της χρήση του προηγούμενου έτους, το πόσο που αγγίζει το ένα εκατομμύριο ευρώ και πως με συμπληρωματική δήλωσή του τον Μάρτιο του 2015 το δήλωσε στο πόθεν έσχες του 2012.
Στην ουσία ο ορκωτός λογιστής καλείται να εξετάσει αν το πόσο έχει δηλωθεί και έχει φορολογηθεί, ώστε να ενημερώσει σχετικά την Επιτροπή.
Σε ότι αφορά το πόθεν έσχες του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, μέλη της επιτροπής επιβεβαίωσαν πως δεν έχει ελεγχθεί, ενώ ελήφθη η απόφαση να αναλάβουν και σε αυτή την περίπτωση κατά προτεραιότητα ορκωτοί λογιστές για να ελέγξουν τη δήλωση του το 2015 που αφορά την χρήση του 2014. 
Ο υπουργός Επικρατείας πάντως έχει δηλώσει την εταιρεία στην οποία είχε συμμετοχή με του ορκωτούς λογιστές να αναλαμβάνουν να εξετάσουν τους ισολογισμούς και τις μεταβολές στη μετοχική σύνθεση.
Επιπλέον, μέλη της Επιτροπής ανέφεραν ότι όσοι όφειλαν εκ του νόμου να κάνουν για πρώτη φορά δήλωση πόθεν έσχες είχαν ως καταληκτική προθεσμία την 31η Δεκεμβρίου.
Αλλά και οι δηλώσεις των κ.κ. Χαϊκάλη και Μητρόπουλου εξετάστηκαν στη συνεδρίαση όπου για τον μεν πρώτο είχε ζητηθεί η συνδρομή των Κυπριακών αρχών για να δοθούν στοιχεία που αφορούν την εταιρεία off shore που είχε με έδρα τη Λευκωσία και θα γίνει επανέλεγχος για συγκεκριμένο ποσό υψους 30.000 ευρώ για το αν έχει φορολογηθεί, ενώ για τον δεύτερο η επιτροπή ξεκαθαρίζει πως η υπόθεση του ελέγχεται πλέον από τους Οικονομικούς Εισαγγελείς.

Δ.Α.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης