Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δραγασάκης: Όσοι θέλουν να αλλάξει το σημερινό σύστημα, επιβάλλεται ψήφος επί της αρχής

Δραγασάκης: Όσοι θέλουν να αλλάξει το σημερινό σύστημα, επιβάλλεται ψήφος επί της αρχής
"Έχουμε επιχειρήσεις - βαμπίρ, οι οποίες ζουν με δανεισμό"
«Η κυβέρνηση επιχειρεί μια τομή, να αλλάξει το σύστημα ενημέρωσης με στόχο την ποιότητα και τη Δημοκρατία σε αυτό, καθώς και το μοντέλο επιχειρηματικότητας», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης σε παρέμβασή του κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ.
Κατά τον ίδιο, είναι ένα σύστημα εξουσίας στηριγμένο σε συμφωνίες χρόνων και για αυτό και χρειάζεται συστημική αλλαγή.
«Για να αλλάξουν τα πράγματα πρέπει να αλλάξει το τραπεζικό σύστημα, το πολιτικό σύστημα», τόνισε και πρόσθεσε ότι τα χρέη στα ΜΜΕ υπερβαίνουν το 1 τρις ευρώ και το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις έχουν χάσει τα κεφάλαιά τους μετά από ζημιογόνα χρήση, άρα μιλάμε για «δανεικά και αγύριστα».
«Έχουμε επιχειρήσεις - βαμπίρ, οι οποίες ζουν με δανεισμό», υπογράμμισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως οι τράπεζες είναι πια οι πραγματικοί κεφαλαιούχοι των καναλιών.
«Θα περίμενα από τα κόμματα μεγαλύτερη ειλικρίνεια για τη συνδιαλλαγή πολιτικής - ΜΜΕ», είπε σε άλλο σημείο της παρέμβασής του.
Όπως είπε, τα κόμματα που το καταψηφίζουν θα δυσκολευθούν να πείσουν τον κόσμο ότι θέλουν αλλαγή στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.
Τέλος, ο κ. Δραγασάκης  σημείωσε πως «το επιχείρημα ότι η κυβέρνηση θα κάνει τα ίδια, είναι ένας φερετζές για να κρύψουν κάποιοι τη στήριξη που δίνουν στο σημερινό σύστημα».
Και κατέληξε λέγοντας «όσοι θέλουν να αλλάξει το σημερινό σύστημα, επιβάλλεται ψήφος επί της αρχής».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης