Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παππάς (Επικρατείας): Νέα βελτιωτική διατύπωση στην διάταξη για το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης

Παππάς (Επικρατείας): Νέα βελτιωτική διατύπωση στην διάταξη για το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης
Αντιδράσεις από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ
Σε νέα βελτιωτική διατύπωση στην διάταξη για το ΕΣΡ προέβη ο υπουργός Επικρατείας. Ν. Παππάς, σημειώνοντας ότι η αντικατάσταση ισχύει μόνο για μέλη των οποίων έχει λήξει η θητεία.
Πρόκειται για αναδιατύπωση της διάταξης του άρθρου 55, παράγραφος 10 που αφορά το ΕΣΡ, με την οποία, σύμφωνα με τον κ. Παππά, θα αντικατασταθούν μόνο τα μέλη των οποίων η θητεία έχει λήξει.
Σύμφωνα με τον κ. Παππά, η διάταξη αναφέρει πως «καταργείται η διάταξη του άρθρου 110 παρ. 12 του νόμου 4055/2012 και από την έναρξη της ισχύος του παρόντος νόμου αποχωρούν τα μέλη των οποίων έχει λήξει η θητεία τους».
Σημειώνεται ότι είχαν σημειωθεί αντιδράσεις επί της αρχικής διατύπωσης της διάταξης.
Την απόσυρση της διάταξης ζήτησαν νωρίτερα εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, ο Ευ. Βενιζέλος και ο Α. Λοβέρδος, αλλά και ο πρόεδρος της Ν.Δ.,  Ευ. Μεϊμαράκης.
Ο κ.Βενιζέλος έκανε λόγο για «καθεστωτικού χαρακτήρα παρέμβαση» και ο κ. Λοβέρδος  για ρύθμιση που «ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου και για μας και για τις ανεξάρτητες αρχές», ενώ ο κ. Μεϊμαράκης σημείωσε ότι «θα μείνουν αριθμητικά κολοβές οι αρχές».
Ο υπουργός Εργασίας , Γ. Κατρούγκαλος, έκανε λόγο για παρεξήγηση και εξήγησε ότι θα αποχωρούν «τα υπηρετούντα μέλη των οποίων έχει λήξει η θητεία».
Ο βουλευτής του Ποταμιού, Χάρης Θεοχάρης, τόνισε πως δεν μπορεί να ξηλώνεται όλο το ΔΣ επειδή απλά έληξε η θητεία ενός μόνο μέλους.
Σε παρέμβασή του ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ανέφερε πως οι συνθέσεις των ανεξάρτητων αρχών είναι προβληματικές με ευθύνη των προηγούμενων κυβερνήσεων με αποτέλεσμα να αμφισβητούνται μια σειρά αποφάσεων που έχουν εκδώσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης