Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παυλόπουλος (ΠτΔ): Ο Ελευθέριος Βενιζέλος είχε ως όραμα την Ελλάδα μεγάλη σε κύρος και δύναμη διεθνούς υποδείγματος

Παυλόπουλος (ΠτΔ): Ο Ελευθέριος Βενιζέλος είχε ως όραμα την Ελλάδα μεγάλη σε κύρος και δύναμη διεθνούς υποδείγματος
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, παραβρέθηκε στην τελετή εγκαινίων του μουσείου της Οικίας του Ελευθερίου Βενιζέλου
«Ο Ελευθέριος Βενιζέλος είχε ως όραμα τη μεγάλη Ελλάδα, μεγάλη όχι μόνο σε έκταση και πληθυσμό, αλλά σε κύρος και δύναμη διεθνούς υποδείγματος», υπογράμμισε σε χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την τελετή των εγκαινίων της ανακαινισμένης οικίας του Ελευθερίου Βενιζέλου στη Χαλέπα Χανίων, η οποία πλέον είναι μουσείο.
Ο ίδιος έκανε εκτενή αναφορά στο όραμα του Ελευθέριου Βενιζέλου, στην προσωπικότητά του αλλά και στη σχέση του με την Κρήτη.
Μεταξύ άλλων,  ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι «μέρος του οράματος και μάλιστα καταλυτικό του Ελευθερίου Βενιζέλου ήταν το ότι υπηρέτησε πάντοτε μεγάλα ιδανικά», καθώς και ότι «δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ως Πρωθυπουργός, επέλεγε ως συνεργάτες ό,τι καλλίτερο είχε να επιδείξει η Ελλάδα της εποχής».
Μιλώντας για το μουσείο, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι  «αυτό το σπίτι στην Χαλέπα Χανίων, που είναι πια Μουσείο μνήμης του Ελευθερίου Βενιζέλου, μετατρέπεται ουσιαστικώς και σε Μουσείο εθνικής μνήμης.
Αφού από εδώ ξεκίνησε αυτή η κορυφαία προσωπικότητα του Ελληνισμού για να υπερβεί τα εθνικά μας όρια και να καταυγάσει, κυριολεκτικώς, την ευρωπαϊκή αλλά και την διεθνή πολιτική σκηνή και ζωή».
Και κατέληξε λέγοντας «σ’ αυτόν εδώ τον χώρο της Κρητικής γης φυλάσσεται, συμβολικώς, η μνήμη του Ελευθερίου Βενιζέλου.
Φαίνεται πολύ μικρός για το μέγεθος του μεγάλου Ηγέτη και Πολιτικού.
Είναι όμως όσο πρέπει αρκετός για να διδάσκει, πρωτίστως στο Λαό και στο Έθνος μας, τι πρέπει να κάνουμε για να μην μείνουμε αχθοφόροι ενός ιστορικού παρελθόντος αλλά ν’ αναλάβουμε το δικό μας μερίδιο στην διαμόρφωση μιας ιστορίας, η οποία δεν έχει τελειώσει, αλλά έχει ακόμη να εμφανίσει πολλές λαμπρές σελίδες στην πορεία της».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης