Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης (υπ. Περιβάλλοντος): H N.Δ. άνοιξε δρόμους στον εργασιακό μεσαίωνα

Σκουρλέτης (υπ. Περιβάλλοντος): H N.Δ. άνοιξε δρόμους στον εργασιακό μεσαίωνα
«Φαίνεται ότι έχετε χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα. Δεν έχετε τύψεις για όσα κάνετε στον κόσμο της εργασίας και δεν αντιλαμβάνεστε ότι θα είστε ακόμη για καιρό στο περιθώριο», είπε
Στην ανάγκη δημιουργίας των όρων απεμπλοκής από τις πολιτικές λιτότητας αναφέρθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, απαντώντας στον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος καταλόγισε στην κυβέρνηση διπλή ρητορεία, καθώς από τη μια λέει ότι δεν θέλει να εφαρμόσει τα μέτρα και από την άλλη τα εφαρμόζει.
«Εμείς θεωρούμε αναγκαία αυτή τη φάση αλλά για να την αφήσουμε πίσω. Κι όχι βέβαια να πάμε σε ένα παράλληλο σύμπαν, αλλά για να δημιουργήσουμε τους όρους απεμπλοκής από τις πολιτικές λιτότητας», ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης.
Πρόσθεσε δε, ότι «αυτό τον διχασμό τον αποδεχόμαστε. Δεν θα συμβιβαστούμε με την ιδέα ότι μπορεί το πρόγραμμά μας να αρχίζει και να τελειώνει σε ακραίες πολιτικές λιτότητας, στα μέτρα που εξαναγκαστήκαμε να πάρουμε».
Παράλληλα, κατηγόρησε τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι το γεγονός πως η παράταξή του διεκδικεί την πατρότητα των μνημονιακών πολιτικών, οδηγεί σε απόσταση από τον θετικό προβληματισμό που υπάρχει στην ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία και «αποδεικνύεται το καθυστερημένο εγχώριο κομμάτι».
«Και μην μας πείτε ότι χτυπάμε την πόρτα, δεν μας ενδιαφέρει αν είναι ανοιχτή ή κλειστή, εμείς μιλάμε από το έδαφος των αριστερών ιδεών, αλλά αναγνωρίζουμε την ανάγκη της διαμόρφωσης πλειοψηφικών πολιτικών και κοινωνικών μπλοκ για να υπάρχουν οι μεγάλες αλλαγές», τόνισε.
Ο υπουργός Περιβάλλοντος εξαπέλυσε επίθεση και στη ΝΔ, την οποία κατηγόρησε λέγοντας ότι πρόκειται για την παράταξη που άνοιξε δρόμους στον εργασιακό μεσαίωνα και σήμερα εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ για τα θέματα του κατώτατου μισθού.
«Φαίνεται ότι έχετε χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα. Δεν έχετε τύψεις για όσα κάνετε στον κόσμο της εργασίας και δεν αντιλαμβάνεστε ότι θα είστε ακόμη για καιρό στο περιθώριο», είπε απευθυνόμενος προς την αξιωματική αντιπολίτευση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης