Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης (υπ. Περιβάλλοντος): Η ΝΔ επέδειξε υστερικού τύπου πατριδοκαπηλία με αφορμή τις δηλώσεις Φίλη

Σκουρλέτης (υπ. Περιβάλλοντος): Η ΝΔ επέδειξε υστερικού τύπου πατριδοκαπηλία με αφορμή τις δηλώσεις Φίλη
Είναι αστεία η αντίδραση της ΝΔ να λέει τον Φίλη ηθικό αυτουργό της επίθεσης κατά του Γ. Κουμουτσάκου
Δριμεία επίθεση στη ΝΔ με αφορμή τη στάση της στις δηλώσεις Φίλη για τους Έλληνες του Πόντου αλλά και για την επίθεση κατά του βουλευτή Γ.Κουμουτσάκου εξαπέλυσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Π. Σκουρλέτης.
«Αυτή η υστερικού τύπου πατριδοκαπηλία που επέδειξε η Νέα Δημοκρατία τις τελευταίες ημέρες, οπλίζει το χέρι των τραμπούκων κι αυτοί αντί να βρουν το κεφάλι του Φίλη, βρήκαν του Κουμουτσάκου» τόνισε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Σκουρλέτης, ο οποίος ανέφερε ότι «είναι αστεία η αντίδραση της ΝΔ να λέει ηθικό αυτουργό τον Φίλη».
Επιπλέον, ο κ.Σκουρλέτης κάλυψε πλήρως τον κ.Φίλη για τα όσα είπε για τους Έλληνες του Πόντου, υπογραμμίζοντας πως ο ίδιος ο υπουργός είχε διευκρινίσει πως εκφράζει προσωπική του άποψη.
Ο κ.Σκουρλέτης διάβασε ένα απόσπασμα από το βιβλίο της Ιστορίας που διδάσκεται στην κατεύθυνση της Γ' Λυκείου και το οποίο αναφέρεται στην γενοκτονία των Ποντίων.
Το σχετικό απόσπασμα που διάβασε ο υπουργός αναφέρεται στις θηριωδίες των νεότουρκων κατά του ποντιακού ελληνισμού και επισημαίνει πως ενώ έχει βασικά χαρακτηριστικά της γενοκτονίας, εν τούτοις έχει και σημαντικές διαφορές.
«Στην εκπαίδευση δεν πρέπει να κινούμαστε υπό κρατική ιδεολογία.
Η πολιτεία καλά κάνει και έχει επίσημη θέση, την οποία δεν αμφισβήτησε κανείς από την κυβέρνηση» τόνισε ο κ.Σκουρλέτης, ο οποίος χαρακτήρισε προκλητική την παρουσία της Χρυσής Αυγής στη Βουλή τις τελευταίες εβδομάδες.
«Είναι υπόδικοι και έχουν σηκώσει κεφάλι», είπε ο κ.Σκουρλέτης, η οποίος εκτίμησε πως πιθανώς αυτό συμβαίνει γιατί αντιλαμβάνονται πως κάποιοι εξ' αυτών θα καταδικαστούν.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης