Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας (ΚΚΕ): Είχαμε προειδοποιήσει έγκαιρα για τη Συρία – Να μην κλιμακωθούν οι επιθέσεις στην περιοχή

Κουτσούμπας (ΚΚΕ): Είχαμε προειδοποιήσει έγκαιρα για τη Συρία – Να μην κλιμακωθούν οι επιθέσεις στην περιοχή
Ομιλία του γ.γ. του ΚΚΕ στην ευρωπαϊκή κομμουνιστική συνάντηση στις Βρυξέλλες
Την θέση ότι το ΚΚΕ είχε προειδοποιήσει έγκαιρα για τις διαστάσεις της κρίσης στη Συρία διατύπωσε ο γ.γ. του ΚΚΕ,Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας σήμερα στην Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Συνάντηση, στις Βρυξέλλες, την οποία διοργανώνει το ΚΚΕ με θέμα «Δυναμώνουμε την εργατική - λαϊκή πάλη, κόντρα στην καπιταλιστική βαρβαρότητα που γεννάει πολέμους, φτώχεια, πρόσφυγες και μετανάστες. Για την Ευρώπη του σοσιαλισμού, της ειρήνης, της κοινωνικής δικαιοσύνης».
Ο κ.Κουτσούμπας αναφέρθηκε στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και στην στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ, ΕΕ, Τουρκίας και μοναρχιών του Κόλπου στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου από το 2011 και στην αναμενόμενη, κατόπιν αυτών, ρωσική στρατιωτική εμπλοκή στην Συρία.
Όπως είπε, το ΚΚΕ είχε έγκαιρα τοποθετηθεί για τον ρόλο των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην χρηματοδότηση και τον εξοπλισμό της «λεγόμενης αντιπολίτευσης» στην Συρία, που είχαν ως αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, και «τη συγκρότηση και εξάπλωση του τέρατος του «Ισλαμικού Κράτους», αλλά και τη δημιουργία ενός τεράστιου κύματος προσφύγων».
«Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στον γαλλικό λαό, με αφορμή την βάρβαρη σφαγή εκ μέρους του Ισλαμικού Κράτους στο Παρίσι» είπε ο κ.Κουτσούμπας, τονίζοντας ότι αυτό δεν πρέπει να αποτελέσει άλλοθι για κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στην περιοχή, ούτε άλλοθι για νέα μέτρα καταστολής των δημοκρατικών και λαϊκών ελευθεριών και για νέο κύμα ξενοφοβίας, ρατσισμού και ακροδεξιών φασιστικών αντιλήψεων.
Ο γεν. γραμματέας της ΚΕ κατήγγειλε την "επικίνδυνη προπαγάνδα" που διεξάγεται διεθνώς με στόχο την καλλιέργεια φιλοπολεμικού κλίματος μέσα στην εργατική τάξη και τους λαούς εναντίον άλλων λαών με πρόσχημα την θρησκεία και τόνισε ότι για τους κομμουνιστές "η ουσία βρίσκεται στο συγκεκριμένο ταξικό περιεχόμενο που έχουν οι δυνάμεις που συγκρούονται".
«Πιστεύουμε ότι το κομμουνιστικό κίνημα πρέπει να αξιοποιεί τις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις, με στόχο την αποδυνάμωση των ιμπεριαλιστικών συμμαχιών, την αποσταθεροποίηση της καπιταλιστικής εξουσίας στη χώρα του ή άλλη χώρα, επιτιθέμενης ή αμυνόμενης» τόνισε ο κ.Κουτσούμπας, αναφέροντας πως το ΚΚΕ θέτει ευθέως το ζήτημα της αποχώρησης της Ελλάδας από όλες τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες όπως το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, υπογραμμίζοντας πως αυτό μπορεί να το εγγυηθεί η εργατική, λαϊκή εξουσία, ο σοσιαλιστικός δρόμος ανάπτυξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης