Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας (ΚΚΕ): Σήμερα διανύουμε μια περίοδο που εγκυμονεί πολύ σοβαρές εξελίξεις

Κουτσούμπας (ΚΚΕ): Σήμερα διανύουμε μια περίοδο που εγκυμονεί πολύ σοβαρές εξελίξεις
Ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, μίλησε σε εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Ν. Μπελογιάννη
«Σήμερα διανύουμε μια περίοδο που δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι εγκυμονεί πολύ σοβαρές εξελίξεις», ανέφερε μιλώντας σε εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Νίκου Μπελογιάννη, στην Αμαλιάδα, μίλησε ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
Όπως είπε, «η εξέλιξη της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης, η ασθμαίνουσα πορεία της καπιταλιστικής οικονομίας στη χώρα μας και παγκόσμια, η όξυνση των ανταγωνισμών στο κυνήγι του κέρδους, σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο, η πιθανότητα ενός γενικευμένου πολέμου, που είναι το αναγκαίο συμπλήρωμα του καπιταλιστικού ανταγωνισμού, ιδιαίτερα σε συνθήκες κρίσης, αποτελούν την εύφλεκτη ύλη που συσσωρεύεται, την περίοδο που διανύουμε κι ιδιαίτερα στην περιοχή μας.
Η ιστορία έχει αποδείξει ότι σε τέτοιες περιόδους, κρίσεων, ιμπεριαλιστικών πολέμων, αστάθειας του πολιτικού συστήματος, απότομης επιδείνωσης της ζωής των εργαζομένων, μπορούν να δημιουργηθούν συνθήκες, γρήγορης αφύπνισης των λαϊκών μαζών, όχι φυσικά αυτόματα, αλλά και ως αποτέλεσμα της δράσης του εργατικού-λαϊκού κινήματος, κι ιδιαίτερα της πρωτοπορίας, του Κομμουνιστικού Κόμματος, όλη την προηγούμενη περίοδο, όπου τα πράγματα δείχνουν να κινούνται αργά και βασανιστικά και όπου οι θυσίες και οι κόποι αυτής της πρωτοπορίας μπορούν να φαντάζουν και μάταιοι στα μάτια ορισμένων».
Περαιτέρω, ο κ. Κουτσούμπας  μιλώντας στην εκδήλωση που πραγματοποίησε η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, μεταξύ άλλων, τόνισε πως «βρισκόμαστε σήμερα εδώ στην Αμαλιάδα, σε αυτή την όμορφη πόλη της Ηλείας, στην πόλη που πριν από 100 χρόνια, γεννήθηκε ο Νίκος Μπελογιάννης.
Στην Αμαλιάδα, στην πόλη που έκανε και τα πρώτα του αγωνιστικά βήματα ο κομμουνιστής ήρωας Μπελογιάννης, στην πόλη αυτή φύτεψε το γαρίφαλο της υπέρτατης θυσίας του, που ανθίζει πάντα στο νου και την καρδιά όλων μας.
Τιμούμε σήμερα τη μνήμη του εκτελεσμένου Νίκου Μπελογιάννη, που μαζί με τους συντρόφους, το Μπάτση, τον Αργυριάδη, τον Καλούμενο, πήρε τη θέση του δίπλα στους αλύγιστους της ταξικής πάλης».
Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «η σημερινή εκδήλωση, όπως και όλες οι εκδηλώσεις που ξεδιπλώνονται σε όλη την Ελλάδα αυτή την πενταετία που διανύουμε, αποτελεί την καλύτερη απάντηση σε όσους και σήμερα, για να δικαιολογήσουν τον πλήρη συμβιβασμό τους με το σύστημα, αλλά και την επιλογή τους να δώσουν φιλί ζωής στο σύστημα που σαπίζει, εκτοξεύουν την άθλια συκοφαντία προς το ΚΚΕ, ότι δηλαδή το κόμμα μας δε δέχεται να αναλάβει ευθύνες».
 Όπως είπε, «αυτοί εννοούν να αναλάβει ευθύνες κυβερνητικής διαχείρισης και επιβολής της καπιταλιστικής βαρβαρότητας».
Αναφερόμενος στο ΚΚΕ, σημείωσε πως «το κόμμα από την ίδρυση του μέχρι και σήμερα- αναλαμβάνει όλες τις ευθύνες που απορρέουν από την ιστορική του αποστολή, στην οργάνωση της εργατικής - λαϊκής πάλης και στη σύγκρουση με το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα».
Κατά τον ίδιο, «αυτές οι ευθύνες, που πάνε χέρι - χέρι με τεράστιες θυσίες, δεν είναι μόνο ασύγκριτα μεγαλύτερες, αλλά είναι και αυτές που πραγματικά ανταποκρίνονται στο γνήσιο εργατικό λαϊκό συμφέρον».
Ο κ. Κουτσούμπας άσκησε κριτική στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Α. Τσίπρα, αναφέροντας πως «θα παλέψουν και θα ματώσουν, για τα συμφέροντα του κεφαλαίου και της εξουσίας του, ώστε να βγει το κεφάλαιο από την κρίση και να ανακάμψει η κερδοφορία του.»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης