Τελευταία Νέα
Πολιτική

Την έκδοση χαρτονομισμάτων ενός και δύο ευρώ προτείνει ο Κεφαλογιάννης (ΝΔ) με ερώτηση του στην Κομισιόν

Την έκδοση χαρτονομισμάτων ενός και δύο ευρώ προτείνει ο Κεφαλογιάννης (ΝΔ) με ερώτηση του στην Κομισιόν
«Με βάση ποια αιτιολογία προς την Επιτροπή, η ΕΚΤ δεν προχωρά στην έκδοση των συγκεκριμένων χαρτονομισμάτων;», ερωτά ο ευρωβουλευτής της ΝΔ 
Την πρότασή του περί έκδοσης χαρτονομισμάτων ενός και δύο ευρώ επανέφερε ο κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή την έρευνα της Κομισιόν για τα ύποπτα χαρτονομίσματα των 500 ευρώ που χρησιμοποιούνται για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.
Κατέθεσε, μάλιστα, και την ακόλουθη ερώτηση προς την Κομισιόν:
«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σύμφωνα με δημοσιεύματα αναμένεται να διερευνήσει τον μεγάλο αριθμό χαρτονομισμάτων των 500 ευρώ που κυκλοφορούν στη διεθνή αγορά καθώς υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι τα συγκεκριμένα χαρτονομίσματα χρησιμοποιούνται για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας δεδομένου ότι η μεγάλη αξία τους διευκολύνει τη μεταφορά μεγάλων ποσών.
Την ίδια ώρα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αρνείται αναιτιολόγητα να προχωρήσει στην έκδοση χαρτονομισμάτων του ενός και δύο ευρώ, αγνοώντας το ψήφισμα της πλειοψηφίας των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 25/10/2005 που την καλούσε προς την κατεύθυνση αυτή.
Είχα καταθέσει σχετική ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το θέμα της έκδοσης των δύο συγκεκριμένων χαρτονομισμάτων χωρίς να λάβω κάποια ουσιαστικά τεκμηριωμένη απάντηση.
Οι λόγοι που είχα προβάλλει στην ερώτησή μου επηρεάζουν και σήμερα αρνητικά τη ζωή των Ευρωπαίων πολιτών και ειδικά αυτών του Νότου και καθιστούν επιτακτική την επαναφορά του συγκεκριμένου αιτήματος.
Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:
-Πρόκειται να ασκήσει πιέσεις προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για την έκδοση χαρτονομισμάτων του ενός και δύο ευρώ;
-Με βάση ποια αιτιολογία προς την Επιτροπή, η ΕΚΤ δεν προχωρά στην έκδοση των συγκεκριμένων χαρτονομισμάτων;».

www.bankingnews.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης