Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η πορεία του ελληνικού προγράμματος και η προσφυγική κρίση στο επίκεντρο της συνάντησης Τσίπρα - Merkel

Η πορεία του ελληνικού προγράμματος και η προσφυγική κρίση στο επίκεντρο της συνάντησης Τσίπρα - Merkel
Στη συνάντηση Τσίπρα - Merkel επισημάνθηκε η σημασία της ταχείας και επιτυχούς ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος
Το ελληνικό πρόγραμμα και η προσφυγική κρίση που βιώνει η Ευρώπη βρέθηκαν στο επίκεντρο της κατ’ ιδίαν συνάντησης του έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με την καγκελάριο της Γερμανίας, Angela Merkel, στο περιθώριο της Διάσκεψης Δωρητών για τη Συρία που πραγματοποιείται σήμερα, Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, στο Λονδίνο.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, κατά τη συνάντηση των δύο ηγετών συζητήθηκαν η πορεία του ελληνικού προγράμματος και η διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.
Ο Αλ. Τσίπρας ενημέρωσε την Angela Merkel σχετικά με τα θετικά στοιχεία που παρουσιάζει η ελληνική οικονομία, όπως και για την πρόταση ασφαλιστικής μεταρρύθμισης εν αναμονή της απάντησης των Θεσμών.
Επίσης, επισημάνθηκε η σημασία της ταχείας και επιτυχούς ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.
Συμφωνήθηκε ότι ο Φεβρουάριος αποτελεί κρίσιμο μήνα για τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, καθώς και ότι όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, συμπεριλαμβανομένων των κρατών-μελών της Ε.Ε. και της Τουρκίας, θα πρέπει να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει.
Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο έλληνας πρωθυπουργός στο Twitter: «Με την καγκελάριο Merkel συμφωνήσαμε στην ανάγκη τήρησης των δεσμεύσεων όλων για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών». 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης