Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δεν θα μπει κανένα τρακτέρ στην Αθήνα διαμηνύει η κυβέρνηση - Αναμένει θετικό σήμα από το Eurogroup

Δεν θα μπει κανένα τρακτέρ στην Αθήνα διαμηνύει η κυβέρνηση - Αναμένει θετικό σήμα από το Eurogroup
Είναι σαφές πως για την κυβέρνηση δεν υπάρχει η εικόνα πως κάποιοι επιθυμούν κωλυσιεργίες ή καθυστερήσεις και πως όλες οι πλευρές, επιθυμούν να κλείσει γρήγορα η πρώτη αξιολόγηση
«Δεν θα μπει κανένα τρακτέρ στην Αθήνα» διεμήνυσε υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή, αμέσως μετά τη λήξη του κρίσιμου υπουργικού συμβουλίου, για να συμπληρώσει πως «η κυβέρνηση είναι ανοικτή στον διάλογο, να καθίσουν στο τραπέζι οι αγρότες με τις προτάσεις τους για να υπάρξει ουσιαστική προσέγγιση όλων των πλευρών και να βρεθούν λύσεις.
Ωστόσο είναι ξεκάθαρο πως ο διάλογος αυτός δεν μπορεί να γίνει από μηδενική βάση.
«Για πρώτη φορά τους δίνεται η δυνατότητα να μιλήσουν με τον πρωθυπουργό.
Η κυβέρνηση έχει μια πρόταση αλλά δεν είναι σχέδιο, δεν είναι νομοσχέδιο», ανέφερε χαρακτηριστικά η ίδια κυβερνητική πηγή.
Τόνισε επίσης ότι δεν μπορεί να γίνεται ο διάλογος μέσω τηλεοράσεων, πάνω στα τρακτέρ ή με τελεσίγραφα.
Σε ότι αφορά τη διαπραγμάτευση, η ίδια κυβερνητική πηγή, εξέφραζε την ελπίδα ότι οι θεσμοί θα επιστρέψουν σύντομα, συμπληρώνοντας ότι η κυβέρνηση περιμένει ένα θετικό σήμα από το αυριανό Eurogroup.
Μάλιστα είναι σαφές πως για την κυβέρνηση δεν υπάρχει η εικόνα πως κάποιοι επιθυμούν κωλυσιεργίες ή καθυστερήσεις και πως όλες οι πλευρές, επιθυμούν να κλείσει γρήγορα η πρώτη αξιολόγηση.
Για το θέμα της συμμετοχής νατοϊκών δυνάμεων στην αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών στα τουρκικά χωρικά ύδατα, η ίδια πηγή σημείωνε χαρακτηριστικά, πως έχει ανοίξει μία συζήτηση, υπάρχουν πολλές και συγκεκριμένες διαδικασίες και πως αυτό που συζητάμε είναι η δραστηριότητα νατοϊκών δυνάμεων στα τουρκικά παράλια, επαναλαμβάνοντας με έμφαση τη φράση «τουρκικά παράλια».
Στο σημερινό κρίσιμο υπουργικό πήραν τον λόγο οι κ.κ. Μουζάλας, Κατρούγκαλος, Αποστόλου, Τσακαλώτος, Κοτζιάς, Παρασκευοπουλος, Σπιρτζης , Παππάς Φλαμπουράρης.

Δ.Α

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης