Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γιαννάκου (ΝΔ): Ο έλεγχος των προσφύγων στην Ελλάδα πρέπει να είναι λεπτομερής και με τη συνδρομή του ΝΑΤΟ

Γιαννάκου (ΝΔ): Ο έλεγχος των προσφύγων στην Ελλάδα πρέπει να είναι λεπτομερής και με τη συνδρομή του ΝΑΤΟ
Η χώρα μας δεν τυγχάνει ευρωπαϊκής συμπεριφοράς διότι δεν συμπεριφέρθηκε ευρωπαϊκά χρεοκοπώντας, λέει η κα. Γιαννάκου
«Ο έλεγχος των προσφύγων στην Ελλάδα πρέπει να είναι λεπτομερής και με τη συνδρομή του ΝΑΤΟ προκειμένου να πιεστεί η Τουρκία να ελέγξει τη "λαθρεμπορία ανθρώπων", από την οποία επιβιώνουν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στη γειτονική χώρα», τόνισε η πρώην υπουργός της ΝΔ, Μαριέττα Γιαννάκου, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM».
Παράλληλα, η πρώην υπουργός είπε ότι στα Συντάγματα των περισσότερων χωρών - μελών της ΕΕ υπάρχουν ειδικές προβλέψεις για τους πρόσφυγες.
«Γιατί από τις 28 μόνο οι 7 δέχονται να αναλάβουν αυτό το βάρος;» διερωτήθηκε η κ. Γιαννάκου, τονίζοντας ότι η Ελλάδα, αλλά και η Ευρώπη γενικότερα υποεκτίμησαν το προσφυγικό πρόβλημα, ελπίζοντας, λανθασμένα, ότι μετά το καλοκαίρι του 2015 θα μειώνονται οι προσφυγικές ροές.
Επιπλέον, τόνισε ότι «Η χώρα μας δεν τυγχάνει ευρωπαϊκής συμπεριφοράς διότι δεν συμπεριφέρθηκε ευρωπαϊκά χρεοκοπώντας», επισημαίνοντας ότι μετά την υπογραφή της Συνθήκης της Λισαβόνας το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έχει την απόλυτη ισχύ και όλες τις αρμοδιότητες.
Η κα. Γιαννάκου αναφέρθηκε στα εσωκομματικά της ΝΔ λέγοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης «τα πηγαίνει καλά».
«Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πρέπει να προχωρήσει βήμα βήμα, χωρίς υπερβολές και χωρίς να ζητάει εκλογές από αύριο το πρωί.
Κάθε τρεις και λίγο θα κάνουμε εκλογές;» διερωτήθηκε η κ. Γιαννάκου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης