Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρουφάκης στο CNBC: Η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει στρατόπεδο συγκέντρωσης για πρόσφυγες

Βαρουφάκης στο CNBC: Η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει στρατόπεδο συγκέντρωσης για πρόσφυγες
Το γεγονός ότι τώρα δαπανούνται περισσότερα χρήματα στους πρόσφυγες είναι καλό, όμως δεν μπορείς να εξαγοράσεις τη χαμένη αξιοπρέπεια της Ε.Ε, ανέφερε
Η προσφυγική κρίση αποτελεί δείγμα διάλυσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόνισε ο έλληνας πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, με δηλώσεις του στο CNBC, προειδοποιώντας ότι Τουρκία και Ελλάδα γίνονται «ένα μεγάλο στρατόπεδο συγκέντρωσης για τους δύσμοιρους πρόσφυγες».
Ο Γ. Βαρουφάκης ανέφερε ότι η Ευρώπη ήταν αρκετά πλούσια για να αντιμετωπίσει τους πρόσφυγες που συνέρρεαν στην Ευρώπη στον απόηχο των συγκρούσεων στη Συρία και πρόσθεσε:
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να είναι μια κανονική – σωστή ένωση, με σύνορα, τα οποία θα ελέγχονται με ανθρώπινο τρόππο.
Όταν κάποιος χτυπάει την πόρτα σου και έχει δεχθεί πυρά, έχουν παιδιά που πεθαίνουν από την πείνα και από τη δίψα, απλώς ανοίγεις την πόρτα σου», τόνισε στο CNBC από το οικονομικό φόρουμ στο Άμπου Ντάμπι.
Όπως ανέφερε, το γεγονός ότι τώρα δαπανούνται περισσότερα χρήματα στους πρόσφυγες είναι καλό, όμως δεν μπορείς να εξαγοράσεις τη χαμένη αξιοπρέπεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης