Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καμίνης: Θα παραχωρήσουμε και νέο χώρο για τους πρόσφυγες, αρκεί να αδειάσει η πλατεία Βικτωρίας

Καμίνης: Θα παραχωρήσουμε και νέο χώρο για τους πρόσφυγες, αρκεί να αδειάσει η πλατεία Βικτωρίας
Δεν θέλουμε η πλατεία Βικτωρίας να γίνει ατύπως ένας καταυλισμός υποστήριξε ο δήμαρχος Αθηναίων
Την θέση πως ο Δήμος Αθήνας είναι έτοιμος να παραχωρήσει και νέο χώρο για την φιλοξενία των προσφύγων, υπό την προϋπόθεση ότι θα αδειάσει η πλατεία Βικτωρίας διατύπωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης, ο οποίος απηύθυνε έκκληση στην κυβέρνηση για συνεργασία για να αντιμετωπιστεί η τραγική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο συγκεκριμένο σημείο της πόλης.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Καμίνης υποστήριξε ότι δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες στην πλατεία Βικτωρίας βρίσκονται εκτεθειμένοι σε αντίξοες καιρικές συνθήκες και είναι αντιμέτωποι με κινδύνους αλλά και με έλλειψη ειδών πρώτης ανάγκης.
«Φροντίζουμε να είμαστε παρόντες, να καθαρίζουμε, έχουμε ζητήσει την συνδρομή της αστυνομίας για την φύλαξη.
Δεν θέλουμε να μοιράζονται τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.
Δεν θέλουμε να γίνει ατύπως ένας καταυλισμός» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, ζητώντας να μην μοιράζονται τρόφιμα στους πρόσφυγες και μετανάστες από πολίτες, αλλά αυτοί να απευθύνονται σε οργανωμένες δομές του Δήμου Αθηναίων ή σε εθελοντικές οργανώσεις.
Όπως είπε ο κ.Καμίνης, για να λυθεί το πρόβλημα αυτό ο Δήμος προκρίνει την παραχώρηση ενός νέου χώρου για τη στέγαση προσφύγων και για το λόγο αυτό θα έχει επικοινωνία με τον κ. Βίτσα, που ανέλαβε την ευθύνη του κεντρικού συντονισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης