Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην Τουρκία, Έλληνες και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι για την εφαρμογή της συμφωνίας για το προσφυγικό

Στην Τουρκία, Έλληνες και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι για την εφαρμογή της συμφωνίας για το προσφυγικό

Δεν θα επαναπροωθηθεί κανείς δια της βίας στην Τουρκία με βάση τη συμφωνία, υποστηρίζει αξιωματούχος του τουρκικού υπ. Εξωτερικών
Έλληνες και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θα μεταβούν στην Τουρκία, εντός των επομένων ημερών, προκειμένου να συζητήσουν με τις τουρκικές αρχές για τον τρόπο εφαρμογής της συμφωνίας που επιτεύχθηκε μεταξύ ΕΕ - Τουρκίας και κυρίως την πτυχή της επανεισδοχής προσφύγων και μεταναστών στην Τουρκία.
Σύμφωνα με ανώτερη πηγή από το τουρκικό υπουοργείο Εξωτερικών, την οποία επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν τίθεται θέμα βίαιης επαναπροώθησης κανενός μετανάστη ή πρόσφυγα από την Ελλάδα προς την Τουρκία, δηλαδή χωρίς τη θέλησή του.
Επίσης, αναφερόμενος στο αίτηυμα της επιτάχυνσης της απελευθέρωσης της διαδικασίας χορήγησης βίζας στους Τούρκους πολίτες, ο ίδιος αξιωματούχος εμφανίζεται αισιόδοξος λέγοντας ότι ήδη η Τουρκία πληροί τις 35 από τις 72 προϋποθέσεις που θέτει η ΕΕ και ότι πολύ γρήγορα θα ικανοποιηθούν και οι υπόλοιπες προκειμένου να μπορούν χωρίς περιορισμούς οι Τούρκοι πολίτες να παίρνουν βίζα για τις ευρωπαϊκές χώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης