Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χρυσόγονος (ΣΥΡΙΖΑ): Πρόσχημα για πολλούς Ευρωπαίους η επίθεση στις Βρυξέλλες να μην εφαρμόσουν τη συμφωνία για το προσφυγικό

Χρυσόγονος (ΣΥΡΙΖΑ): Πρόσχημα για πολλούς Ευρωπαίους η επίθεση στις Βρυξέλλες να μην εφαρμόσουν τη συμφωνία για το προσφυγικό
Ήδη η Πολωνία άφησε να εννοηθεί ότι δεν πρόκειται να την εφαρμόσει υποστήριξε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες θα χρησιμοποιηθούν ως δικαιολογία και πρόσχημα για πολλά ευρωπαϊκά κράτη, κυρίως από την κεντρική Ευρώπη, προκειμένου να μην τηρήσουν την πρόσφατη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης διατύπωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κ.Χρυσόγονος.
Σε δηλώσεις του στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Χρυσόγονος υποστήριξε ότι «ήδη η πρωθυπουργός της Πολωνίας δήλωσε ότι δεν πρόκειται να εφαρμόσει τη συμφωνία και να τιμήσει την υπογραφή της ουσιαστικά, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την επίθεση».
«Σε αντίθεση με το προσφυγικό – μεταναστευτικό, η τρομοκρατική επίθεση δεν θα επηρεάσει αρνητικά τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους δανειστές» υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Juncker ότι η Ευρώπη χρειάζεται και μια «ένωση ασφάλειας», ο κ.Χρυσόγονος υποστήριξε ότι «εάν ο κ.Juncker εννοεί ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ χωρών – μελών για την πάταξη της τρομοκρατίας, αυτό είναι θετικό».
«Εάν όμως εννοεί περιορισμούς ατομικών δικαιωμάτων νομίζω ότι όχι μόνο δεν θα ωφελήσει, αλλά αντιθέτως θα είναι αντιπαραγωγικό, διότι το ζήτημα είναι να μη μας αναγκάσουν οι τρομοκράτες να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας γιατί θα έχουν πετύχει τους στόχους τους» είπε ο κ.Χρυσόγονος, υποστηρίζοντας ότι παρά τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας που εφαρμόζονται στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, «οποιοσδήποτε "παρανοϊκός" μπορεί να παρεισφρήσει σε κάποια μεγάλη συγκέντρωση πλήθους».
«Το φαινόμενο της τρομοκρατίας μπορεί να αντιμετωπιστεί "στην εστία της φωτιάς", που είναι η Μέση Ανατολή» υποστήριξε ο κ.Χρυσόγονος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης