Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ν.Δ. για τη λίστα Lagarde: Πολλά ψέματα και μισές αλήθειες από τον Τρ. Αλεξιάδη

Ν.Δ. για τη λίστα Lagarde: Πολλά ψέματα και μισές αλήθειες από τον Τρ. Αλεξιάδη
Έκρυψε το γεγονός ότι τα ποσά που βεβαιώθηκαν το 2015 αποτελούν προϊόν δουλειάς των φοροελεγκτικών μηχανισμών τα δύο προηγούμενα χρόνια, επισημαίνεται
Συνεχίζεται η αντιπαράθεση της Νέας Δημοκρατίας με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, αναφορικά με τους ελέγχους της λίστας Lagarde, με την αξιωματική αντιπολίτευση διά του αρμόδιου τομεάρχη, Απόστολου Βεσυρόπουλου, να κατηγορεί τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών ότι «με μισές αλήθειες επιχείρησε να πει πολλά ψέματα».
Ειδικότερα, ο κ. Βεσυρόπουλος κατηγορεί τον κ. Αλεξιάδη ότι «απέκρυψε κρίσιμα στοιχεία που αναδεικνύουν την ανεπάρκεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και στον τομέα των φορολογικών ελέγχων», ενώ «δεν ανέφερε αριθμό υποθέσεων στις οποίες ξεκίνησε ο έλεγχος το 2015».
Παράλληλα, ανέφερε ότι «δεν ενημέρωσε τους φορολογούμενους πόσα τελικά εισέπραξε από τη λίστα Lagarde στους 14 μήνες διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ» και ότι «έκρυψε το γεγονός ότι τα ποσά που βεβαιώθηκαν το 2015 αποτελούν προϊόν δουλειάς των φοροελεγκτικών μηχανισμών τα δύο προηγούμενα χρόνια».
«Η αλήθεια είναι ότι το 2015, όπως φαίνεται και από τα στοιχεία που έδωσε ο κ. Αλεξιάδης, στην ομιλία του στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης του, τον περασμένο Οκτώβριο, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έκανε τους λιγότερους ελέγχους στη λίστα Lagarde», προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση πρέπει να δώσει εξηγήσεις «για τις 36.000 εκκρεμείς υποθέσεις που ερευνούσε το ΣΔΟΕ και τις 2.500 εισαγγελικές παραγγελίες, που αφορούσαν συγκεκριμένες υποθέσεις και οι οποίες είναι αδύνατον πλέον να ελεγχθούν μετά τη διάλυσή του».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης