Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης: Υπάρχει ένας σχεδιασμός να οδηγηθεί η χώρα σε ακραίες καταστάσεις

Σκουρλέτης: Υπάρχει ένας σχεδιασμός να οδηγηθεί η χώρα σε ακραίες καταστάσεις
Δεν έχει διαψευστεί το περιεχόμενο των αποκαλύψεων από τα wikileaks
Την άποψη ότι υπάρχει ένας σχεδιασμός να οδηγηθεί η Ελλάδα σε ακραίες καταστάσεις, σε χρεωκοπία, εξέφρασε ο υπουργός Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης στην εκπομπή «Στον Ενικό» αναφερόμενος στις αποκαλύψεις των Wikileaks για το διάλογο των υψηλόβαθμων στελεχών του ΔΝΤ όσον αφορά στο ελληνικό πρόγραμμα.
Υπογράμμισε ότι το περιεχόμενο της συνομιλίας αυτής δεν έχει διαψευστεί παρά τις δηλώσεις της διευθύντριας του Ταμείου κάτι που σημαίνει ότι δεν αποκλείεται καθόλου η ύπαρξη τέτοιων σχεδιασμών.
Ο υπουργός χαρακτήρισε απαράδεκτη τη στάση της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη επειδή δεν παίρνουν καθόλου θέση απέναντι στο σχέδιο χρεοκοπίας της χώρας και μοιάζουν να ταυτίζονται με όλα αυτά.
Τόνισε, δε, ότι το ΔΝΤ δεν μπορεί να ζητά επιπλέον σκληρά μέτρα όταν τα στοιχεία της ελληνικής οικονομίας είναι καλύτερα.
Το ΔΝΤ παίρνει αποστάσεις από αυτά που υποστηρίζει ο κ. Thomsen για των δηλώσεων της κ. Lagarde, εκτίμησε ο κ. Σκουρλέτης, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι δεν απειλείται μόνο η Ελλάδα από τον εκβιασμό της χρεωκοπίας αλλά και ολόκληρη η Ευρώπη.
Σημείωσε, επίσης, ότι για πρώτη φορά άνοιξε το θέμα του χρέους σαφώς, επαναλαμβάνοντας ότι η κ. Lagarde πήρε αποστάσεις από τα όσα καταγράφονται στην συνομιλία που δόθηκε στη δημοσιότητα.
Απαντώντας σε ερώτηση ως προς το κατά πόσο η κυβέρνηση θέλει, τελικά, μετά από όλα αυτά το ΔΝΤ μέσα στο ελληνικό πρόγραμμα, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι υπάρχει ένα ερώτημα πλέον αν εξαντλήθηκε ο ρόλος και η όποια θετική επίπτωση από τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα.
Επίσης, σχολιάζοντας το αίτημα για διεξαγωγή εκλογών που έχει διατυπώσει η ΝΔ, είπε ότι έχει ως στόχο να δημιουργήσει μια ανασφάλεια και μια θολούρα ενώ χαρακτήρισε «το μεγαλύτερο ανέκδοτο» το να μιλά η ΝΔ για επενδύσεις.
Η συμφωνία του Αυγούστου με τους δανειστές ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη μα ετην ελάφρυνση του χρέους, αλλά είχε και ανοιχτά ζητήματα, όπως τα εργασιακά, σημείωσε ο Π. Σκουρλέτης συμπληρώνοντας ότι η συμφωνία προέβλεπε επίσης μικρότερα πλεονάσματα.
Τόνισε, δε, ότι την συμφωνία την ψήφισε και η ΝΔ και την ενέκρινε και ο ελληνικός λαός όταν προσήλθε στις κάλπες το Σεπτέμβριο.
Επίσης, απαντώντας, σε σχετική ερώτηση, είπε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει επιβάρυνση στο πετρέλαιο κίνησης δια μέσου αύξησης του ειδικού φόρου ενώ επιβεβαίωσε ότι υπάρχει πιθανότητα αύξησης του φόρου στο φυσικό αέριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης