Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αμανατίδης: Η ΠΓΜΔ έχει κάθε συμφέρον να συνεργαστεί - Να αναλογιστεί εάν οι επιλογές της είναι προς όφελος της

Αμανατίδης: Η ΠΓΜΔ έχει κάθε συμφέρον να συνεργαστεί - Να αναλογιστεί εάν οι επιλογές της είναι προς όφελος της
Η γείτονα χώρα θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη της αν οι κινήσεις της είναι προς όφελος της μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα τόνισε ο κ.Αμανατίδης
Επικριτικός απέναντι στην ΠΓΔΜ εμφανίστηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γ. Αμανατίδης με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια στην Ειδομένη, τονίζοντας ότι «η μη συνεργασία δεν βοηθάει την ίδια τη FYROM μεσοπρόθεσμα».
Σε δηλώσεις του στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο κ. Αμανατίδης υποστήριξε ότι η γείτονα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη της αν την ωφελούν οι επιλογές της.
«Η γείτονα χώρα θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη της αν οι κινήσεις της τής κάνουν καλό μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα για τις επιλογές, τις οποίες έχει.
Νομίζω ότι η FYROM έχει κάθε συμφέρον να συνεργαστεί» είπε ο κ. Αμανατίδης, ο οποίος χαρακτήρισε «πρώτη κίνηση» τα διαβήματα διαμαρτυρίας που κατέθεσε η ελληνική πλευρά στην ηγεσία της ΠΓΔΜ.
Ως προς το προσφυγικό, ο υφυπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι το επόμενο βήμα είναι να πεισθούν οι πρόσφυγες να εγκαταλείψουν την Ειδομένη και τον Πειραιά και να μετακινηθούν προς τα οργανωμένα κέντρα φιλοξενίας.
«Πρέπει να πεισθούν με πολλούς τρόπους οι πρόσφυγες ότι οι συνθήκες στα κέντρα φιλοξενίας είναι καλύτερες.
Όχι μόνο σε αυτά που βρίσκονται στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και σε άλλα, έτσι ώστε να μπορούν να κάνουν τις αιτήσεις ασύλου» είπε ο κ.Αμανατίδης, ο οποίος υποστήριξε πως με δεδομένο ότι άρχισε να εφαρμόζεται και η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, «μέρα με τη μέρα η κατάσταση άρχισε να βελτιώνεται».
«Ορισμένα πράγματα τα βλέπεις, τα παλεύεις για το καλύτερο για να λυθούν όλα αυτά τα θέματα στον Ειδομένη και στον Πειραιά.
Βλέπετε μέρα με τη μέρα υπάρχουν διαφορές, αλλά θέλει κάποιον χρόνο» υποστήριξε ο κ.Αμανατίδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης