Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κυρίτσης: Αύριο Τρίτη 24/5 ή Τετάρτη 25/5 η εκκένωση της Ειδομένης – Δεν θα γίνει κάποια αστυνομική «σκούπα»

Κυρίτσης: Αύριο Τρίτη 24/5 ή Τετάρτη 25/5 η εκκένωση της Ειδομένης – Δεν θα γίνει κάποια αστυνομική «σκούπα»
Εδώ και τρεις εβδομάδες έχουμε πει ότι όταν είναι έτοιμοι οι στεγασμένοι χώροι, θα αρχίσει η μεταφορά των προσφύγων από την Ειδομένη είπε ο κ.Κυρίτσης
Την θέση ότι αύριο Τρίτη 24/5 ή το αργότερο την Τετάρτη 25/5 θα αρχίσει η μεταφορά προσφύγων και μεταναστών από τον άτυπο καταυλισμό της Ειδομένης διατύπωσε ο Γ. Κυρίτσης, υπεύθυνος τύπου του συντονιστικού οργάνου της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Κυρίτσης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει αστυνομοκεντρικά το προσφυγικό.
«Δεν πρόκειται να γίνει κάποια σκούπα ή κάτι τέτοιο.
Δεν υπάρχει κάτι καινούριο.
Εδώ και τρεις εβδομάδες έχουμε ειδοποιήσει ότι όταν θα είναι έτοιμοι οι έξι - επτά στεγασμένοι χώροι, θα ξεκινήσει η μεταφορά του κόσμου.
Μέσα σε ένα δεκαήμερο, όπως στον Πειραιά, θα μετακινηθεί ο κόσμος στις νέες εγκαταστάσεις, κάτι που είναι ισχυρό δέλεαρ» τόνισε ο κ.Κυρίτσης.
Όπως είπε, «το τελευταίο διάστημα μεταφέραμε σε ειδικούς χώρους φιλοξενίας 2.000 άτομα, έχουμε αυτή τη στιγμή 6.000 θέσεις (στους στεγασμένους χώρους στη Βόρεια Ελλάδα) και στην Ειδομένη υπάρχουν πάνω από 8.000 άτομα.
«Το Ελληνικό είναι ειδικός χώρος φιλοξενίας δεν είναι άτυπος καταυλισμός, είναι υπεράριθμος χώρος, προσπαθούμε να μεταφέρουμε τον κόσμο σε άλλες μονάδες φιλοξενίας» διευκρίνισε ο κ. Κυρίτσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης