Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βουλή: Διαβιβάστηκαν πέντε δικογραφίες για να αποφασιστεί η άρση ή μη της ασυλίας πολιτικών

Βουλή: Διαβιβάστηκαν πέντε δικογραφίες για να αποφασιστεί η άρση ή μη της ασυλίας πολιτικών
Οι δικογραφίες αφορούν τον Ν. Φίλη, τον Π. Πολάκη, τον Ν. Μιχαλολιάκο, τον Αδ. Γεωργιάδη και τον Η. Κασιδιάρη
Στη Βουλή διαβιβάστηκαν πέντε δικογραφίες, για να αποφασιστεί εάν θα αρθεί ή όχι η ασυλία πέντε πολιτικών.
Οι δικογραφίες αφορούν τον υπουργό Παιδείας, Ν. Φίλη, τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Π. Πολάκη, του γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκο, τον βουλευτή της ΝΔ, Αδ. Γεωργιάδη και τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Η. Κασιδιάρη.
Αναλυτικά, η  δικογραφία κατά του κ. Φίλη αφορά μήνυση που έχει καταθέσει ο Πατριωτικός Σύνδεσμος Λακωνίας για τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας ότι  δεν υπήρξε γενοκτονία Ποντίων, αλλά εθνοκάθαρση.
Η δικογραφία κατά του αναπληρωτή υπουργού υγείας, Π. Πολάκη, αφορά μηνυτήρια αναφορά του Ιατρικού Συλλόγου  Αθηνών, βάσει της οποίας παραμένουν κλειστές 200 κλίνες των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας με ευθύνη της κυβέρνησης, που δεν φρόντισε έγκαιρα για τη στελέχωσή τους.
Η τρίτη δικογραφία αφορά τη μηνυτήρια αναφορά του δικηγόρου Ηλία Σταύρου κατά του κ. Μιχαλολιάκου και του εκπροσώπου Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλ. Κασιδιάρη για συκοφαντική δυσφήμηση, για όσα έχουν αναρτηθεί στο  site της Χρυσής Αυγής.
Σημειώνεται ότι ο Ηλίας Σταύρου υπήρξε μέλος της Χρυσής Αυγής και υποψήφιος βουλευτής της, όμως θέλησε να αποχωρήσει τρεις μήνες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τότε στην ιστοσελίδα της ΧΑ υπήρξαν αναρτήσεις που τον χαρακτήριζαν «ψυχανώμαλο» και «ψυχικά άρρωστο».
Τέλος, η δικογραφία κατά του Αδ. Γεωργιάδη αφορά την μηνυτήρια αναφορά του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Πιερίας όταν ο κ. Γεωργιάδης ήταν υπουργός Υγείας για τη διαθεσιμότητα οδηγών ασθενοφόρων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης