Πολιτική

Γλέζος: Σε ιδεολογική διολίσθηση ο ΣΥΡΙΖΑ – Δεν χαρίζουμε την Ευρώπη σε κανέναν

Γλέζος: Σε ιδεολογική διολίσθηση ο ΣΥΡΙΖΑ – Δεν χαρίζουμε την Ευρώπη σε κανέναν
Το πρόβλημα είναι πως θα πειστεί ο κόσμος να αποκτήσει αυτοπεποίθηση και να κάνει το θυμό του πολιτική πράξη είπε ο κ.Γλέζος
Την θέση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε ιδεολογική διολίσθηση διατύπωσε το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, Μ. Γλέζος.
«Το πρόβλημα, είναι πως θα πειστεί ο κόσμος, να αποκτήσει αυτοπεποίθηση, ώστε την αγανάκτησή του, το θυμό του και την οργή του, να τα μετατρέψει σε πολιτική πράξη και όχι απλώς να φωνάζει ή να πάει να σπάει βιτρίνες» τόνισε μιλώντας στο Βήμα Fm ο κ.Γλέζος αναφερόμενος στην λαϊκή αγανάκτηση στα μέτρα της κυβέρνησης.
«Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν πήγαινε μπροστά και είχε κολλήσει και αυτός στο 4%;
Όταν δέχθηκαν την άποψή μου και είπαμε να δώσουμε την εξουσία στο λαό πήγαμε από το 4%, στο 14%, στο 24% και ούτω καθεξής.
Είπα, πως διολίσθησε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Όταν βλέπεις τα κόκκινα χαλιά μπροστά σου, είναι μεγάλη ιστορία, δεν είναι μικρή» είπε ο κ.Γλέζος, ο οποίος ερωτηθείς που ανήκει πολιτικά, απάντησε ότι πάντοτε ανήκε στην κίνηση “Ενεργοί Πολίτες”, ξεκαθαρίζοντας ότι ποτέ δεν έφυγε από εκεί.
Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Μίκη Θεοδωράκη για τα «καλάσνικοφ», ο κ. Γλέζος απάντησε ότι «δεν χρειάζονται καλάσνικοφ».
«Όχι δεν χρειάζεται καλάσνικοφ, δεν χρειάζεται τίποτα.
Ας μην ξεχάσουμε, πως δεν αρνούμαι, ότι όταν ο αντίπαλος πάρει τα όπλα, δεν μου μένει και άλλος δρόμος.  
Αλλά δεν έχουμε φτάσει εκεί» τόνισε ο Μ.Γλέζος, υπογραμμίζοντας πως «δεν χαρίζουμε την Ευρώπη, σε κανέναν, γιατί η Ευρώπη και νοηματικά και λεκτικά και πολιτισμικά, ανήκει εδώ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης