Τελευταία Νέα
Πολιτική

Moscovici: Έγινε ένα αποφασιστικό βήμα προς τα εμπρός για την Ελλάδα – Μένουν ακόμα πολλά

tags :
Moscovici: Έγινε ένα αποφασιστικό βήμα προς τα εμπρός για την Ελλάδα – Μένουν ακόμα πολλά
Φτάσαμε στο τέλος μιας διαδρομής που ήταν μακρά και δύσκολη επισημαίνει ο Ευρωπαίος επίτροπος
Την θέση ότι έγινε «ένα αποφασιστικό βήμα προς τα εμπρός για την Ελλάδα» διατύπωσε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Pierre Moscovici κατόπιν και της τυπικής έγκρισης της δόσης των 7,5 δις ευρώ προς την Ελλάδα.
Σε ανάρτηση στο blog του ο Moscovici υπογραμμίζει πως τα 7,5 δις ευρώ είναι «χρήματα που αποτελούν οξυγόνο για την ελληνική οικονομία και ελπίδα για τον ελληνικό λαό, με δεδομένο ότι μέρος τους θα χρησιμοποιηθεί για την πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα».
«Φτάσαμε στο στόχο μιας διαδρομής που ήταν μακρά και δύσκολη» αναφέρει ο Moscovici, επισημαίνοντας πως καμία άλλη χώρα δεν προώθησε μέσα σε λίγους μήνες τόσες πολλές μεταρρυθμίσεις ώστε να «ξαναβάλει την οικονομία της στα πόδια της».
Ο Επίτροπος σχολιάζει την αλλαγή που έχει συντελεστεί σε σχέση με πέρσι, όταν ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη ήταν ορατός.
«Η αλλαγή είναι βαθιά και ευχάριστη» τονίζει ο Moscovici, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «πολλά απομένουν να γίνουν τους επόμενους μήνες» προκειμένου η Ελλάδα να λάβει τα υπόλοιπα 2,8 δισεκατομμύρια ευρώ. που εκκρεμούν από την πρώτη αξιολόγηση.
«Έχω επίγνωση των δυσκολιών.
Πρέπει να περάσουμε από την φάση της έντονης νομοθέτησης στην φάση της εφαρμογής των μέτρων, παράμετρος κρίσιμη για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα» τονίζει ο Ευρωπαίος Επίτροπος, ο οποίος αναφερόμενος στην απόφαση του ESM για την εκταμίευση της δόσης κάνει λόγο για μια ευχάριστη ημέρα τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης