Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην Κέρκυρα μετέβη ο Κουρουμπλής: Όταν απειλείται η δημόσια υγεία δεν μπορεί κανείς να το αγνοεί

Στην Κέρκυρα μετέβη ο Κουρουμπλής: Όταν απειλείται η δημόσια υγεία δεν μπορεί κανείς να το αγνοεί
Στην Κέρκυρα βρέθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Κουρουμπλής
Την Κέρκυρα επισκέφτηκε εκτάκτως ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Κουρουμπλής, λόγω του προβλήματος που έχει προκύψει με τα σκουπίδια στο νησί, μετά το κλείσιμο του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου, στη Μέση Κέρκυρα, από κατοίκους της περιοχής.
Μάλιστα, ο υπουργός πραγματοποίησε ευρεία σύσκεψη με πολιτικούς και θεσμικούς φορείς του νησιού, ενώ μετέβη και στο ΧΥΤΑ Τεμπλόνιου και συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής.
Ειδικότερα, ο κ. Κουρουμπλής, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων,  Ευ. Καπετάνιο, δύο βουλευτές Φ. Βάκη και Κ. Παυλίδη, το δήμαρχο Κ. Νικολούζο, τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Θ. Γαλιατσάτο, αντιδήμαρχους και αντιπεριφερειάρχες, ζήτησε από τους κατοίκους να δείξουν ανοχή για τους επόμενους δύο με τρεις μήνες για να μπει σε ισχύ το σχέδιο δράσης του οδικού χάρτη διαχείρισης των σκουπιδιών.
όπως ο ίδιος δήλωσε, «όταν απειλείται η δημόσια υγεία δεν μπορεί κανείς να το αγνοεί».
Απευθυνόμενος στους κατοίκους της περιοχής ανέφερε «δεν ήρθα εδώ ούτε να διαπληκτιστώ με κανέναν, ούτε να αντιδικήσω με κανέναν, ήρθα για να μιλήσω μαζί σας προσωπικά, σεβόμενος εσάς, να σας μιλήσω πρόσωπο με πρόσωπο, να δεσμευτώ ενώπιών σας για αυτά που εγώ σας λέω και που μπορώ να υλοποιήσω».
Υπογράμμισε δε, πως «έπειτα από συνεργασία με όλους τους θεσμικούς αποφασίσαμε να καταθέσουμε μία πρόταση που πραγματικά νομίζω έχει χρονοδιάγραμμα, έχει περιεχόμενο και έχει ισχυρή αυτοδέσμευση.
Προτείναμε στους κατοίκους της περιοχής να δοθεί ένα χρονοδιάγραμμα ανοχής δυο -τριών μηνών προκειμένου να σταματήσει αυτή η κατάσταση, η απειλητική όχι μόνο για την οικονομία του νησιού, αλλά και για τη δημόσια υγεία των κατοίκων γιατί όπως αντιλαμβάνεστε τα σκουπίδια αυτή την περίοδο, όπου υπάρχουν υψηλές θερμοκρασίες, είναι μία υγειονομική βόμβα στην περιοχή».
Σύμφωνα με τον υπουργό, «μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα θα λειτουργήσει η προσωρινή μηχανική διαλογή, η οποία θα προηγηθεί της οριστικής, όμως παράλληλα με την εγκατάσταση της μηχανικής διαλογής έχουν εξασφαλιστεί πιστώσεις περίπου 3.000.000 ευρώ για να υπάρξει η αποκατάσταση στον συγκεκριμένο χώρο των ποιοτικών χαρακτηριστικών που πρέπει να λειτουργούν σε αυτό τον χώρο».
Μάλιστα, ο ίδιος αναγνώρισε ότι οι κάτοικοι έχουν το δίκιο τους, οι οποίο ωστόσο από την πλευρά τους υπογράμμισαν ότι 30 ολόκληρα χρόνια υπομένουν την τοποθέτηση των σκουπιδιών της Κέρκυρας και των Παξών, στο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου, με αποτέλεσμα η κατάσταση να είναι πλέον ανεξέλεγκτη.
Πάντως, η συνάντηση του κ. Κουρουμπλή με τους κατοίκους της περιοχής Τεμπλονίου ήταν άκαρπη.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος της Κέρκυρας,  Κ. Νικολούζος, έκανε έκκληση «στους κατοίκους του Τεμπλονίου να ξαναμελετήσουν αυτές τις προτάσεις, να ακούσουν τις δεσμεύσεις που όλοι οι θεσμικοί φορείς το Υπουργείο, η Περιφέρεια, ο δήμος έχουμε αναλάβει δημοσίως», τονίζοντας μεταξύ άλλων την ανάγκη για εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής λύσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης