Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουρουμπλής για εκλογικό νόμο: Δεν υπάρχει συζήτηση για αλλαγή του 3% για την είσοδο στη Βουλή

Κουρουμπλής για εκλογικό νόμο: Δεν υπάρχει συζήτηση για αλλαγή του 3% για την είσοδο στη Βουλή
Δεν βλέπω σενάριο συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ υποστήριξε ο υπουργός Εσωτερικών
Την θέση ότι δεν υπάρχει συζήτηση για την αλλαγή του πλαφόν του 3% για την είσοδο ενός κόμματος στη Βουλή διατύπωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Κουρουμπλής.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Κουρουμπλής εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος των 200 ψήφων που έχει θέσει η κυβέρνηση έτσι ώστε οι όποιες αλλαγές στον εκλογικό νόμο να ισχύσουν από τις αμέσως επόμενες εκλογές.
«Έχουμε αρκετές ημέρες για να βρεθούν συγκλίσεις στον εκλογικό νόμο», τόνισε ο κ. Κουρουμπλής.
«Υπάρχει αρκετός χρόνος μέχρι το τέλος του μήνα να συζητήσουμε.
Οι προτάσεις αυτές αφορούν κυρίως την Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ» υπογράμμισε ο υπ.Εσωτερικών.
Ερωτηθείς για ενδεχόμενο συνεργασίας των δύο μεγάλων κομμάτων, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ με βάση τα νέα δεδομένα του εκλογικού νόμου ο υπουργός ξεκαθάρισε, ότι λαμβάνοντας υπόψη τα σημερινά δεδομένα, «δεν το βλέπει».
Σε κάθε περίπτωση πάντως ο κ.Κουρουμπλής εκτίμησε ότι θα δημιουργηθούν νέα δεδομένα μετά την ψήφιση της απλής αναλογικής.
«Το έλλειμμα του μπόνους στον εκλογικό νόμο μπορεί να καλυφθεί από τον λαό» είπε ο κ.Κουρουμπλής αναφέροντας ότι ο λαός μπορεί να ενισχύσει οποιοδήποτε κόμμα επιθυμεί, εάν θέλει να τον κυβερνήσει.
Όπως είπε, οι μονοκομματικές κυβερνήσεις δεν απέτρεψαν την οικονομική κρίση, ενώ υποστήριξε πως έως τις 20 Ιουλίου είναι μεγάλος πολιτικός χρόνος για να βρεθούν οι 3 ψήφοι που απαιτούνται για να συγκεντρωθεί ο αριθμός των 200 βουλευτών και να ισχύσει το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής από τις ερχόμενες εκλογές. Επισήμανε, πάντως, ότι η Αριστερά εδώ και 40 χρόνια μιλά για την απλή αναλογική - αν και συμφώνησε ότι έχει αλλάξει το πολιτικό περιβάλλον καθώς η χώρα έχει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα - και κάλεσε εμμέσως το ΠΑΣΟΚ να αλλάξει άποψη καθώς είχε προτείνει την απλή αναλογική με πρόταση νόμου.
Ερωτηθείς σχετικά, απέρριψε τα σενάρια ότι ο πρωθυπουργός σκέπτεται με τις αυξημένες αρμοδιότητες το πολιτικό του μέλλον, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι πολύ νέος ο Τσίπρας για να σκέπτεται την Προεδρία της Δημοκρατίας». 
Όσον αφορά τις τηλεοπτικές άδειες ο υπουργός υπερασπίστηκε τη θέση της κυβέρνησης για τις 4 άδειες πανελλαδικής εμβέλειας, αναφέροντας πως τόσες μπορεί να αντέξει η αγορά, αν και δεν απέκλεισε ο αριθμός αυτός να αυξηθεί μελλοντικά, εάν κριθεί σκόπιμο, ενώ υποστήριξε πως η σημερινή κυβέρνηση ήταν αυτή που τόλμησε να δράσει έτσι ώστε να ρυθμιστεί το τηλεοπτικό τοπίο της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης