Πολιτική

Γεροβασίλη: Οι υπαίτιοι της εμπλοκής στη δίκη της Siemens θα έρθουν αντιμέτωποι με ποινικές ή πειθαρχικές κυρώσεις

Γεροβασίλη: Οι υπαίτιοι της εμπλοκής στη δίκη της Siemens θα έρθουν αντιμέτωποι με ποινικές ή πειθαρχικές κυρώσεις
Νωρίτερα, το υπουργείο Εξωτερικών είχε χαρακτηρίσει ως «ψευδείς και ανυπόστατες» τις πληροφορίες περί δήθεν καθυστέρησης της μετάφρασης του βουλεύματος 
Την οργή της για την εμπλοκή στη σημερινή (12/7) δίκη της Siemens (link) εξέφρασε η Όλγα Γεροβασίλη, καθιστώντας σαφές πως οι υπαίτιοι θα έρθουν αντιμέτωποι με ενδεχόμενες ποινικές ή πειθαρχικές κυρώσεις.
«Το υπουργείο Εξωτερικών έχει εκδώσει ήδη ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι έχει παραδώσει εγκαίρως τις σχετικές επίσημες μεταφράσεις στην αρμόδια Εισαγγελία.
Η αντιμετώπιση της διαπλοκής είναι απαίτηση της κοινωνίας και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει προς την κατεύθυνση αυτή.
Ως εκ τούτου, δεν πρόκειται να ανεχθεί οποιαδήποτε κωλυσιεργία στην δικαστική διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης.
Στο πλαίσιο αυτό, θα μεριμνήσει άμεσα και με κάθε διαθέσιμο θεσμικό τρόπο, ώστε να βρεθούν οι υπαίτιοι της σημερινής εμπλοκής και να αποδοθούν οι ενδεχόμενες ποινικές ή πειθαρχικές ευθύνες», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυβερνητική εκπρόσωπος σε ανακοίνωση της.
Νωρίτερα, το υπουργείο Εξωτερικών είχε χαρακτηρίσει ως «ψευδείς και ανυπόστατες» τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, περί δήθεν καθυστέρησης της μετάφρασης του βουλεύματος για την υπόθεση SIEMENS από τη Μεταφραστική Υπηρεσία του ΥΠΕΞ.
Μάλιστα, το υπουργείο κάλεσε τις αρμόδιες αρχές «να εντοπίσουν και να αποδώσουν ευθύνες σε αυτούς που κακόβουλα και σκόπιμα» τις διέδωσαν.
«Η Μεταφραστική Υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, «παρά τον τεράστιο φόρτο εργασίας της, ολοκλήρωσε εγκαίρως το υπέρογκο, 1.580 σελίδων, μεταφραστικό έργο της και παρέδωσε εγκαίρως το σχετικό βούλευμα στην Εισαγγελία Εφετών» εξηγώντας ότι «οι πρώτες 700 μεταφρασμένες σελίδες παραδόθηκαν στις 02.11.2015 και οι υπόλοιπες 880 σελίδες, στις 13.05.2016».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης