Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κούλογλου: Κίνηση ευρωβουλευτών κατά της κυρίαρχης γερμανικής πολιτικής λιτότητας

Κούλογλου: Κίνηση ευρωβουλευτών κατά της κυρίαρχης γερμανικής πολιτικής λιτότητας
Η διακήρυξη της κίνησης αυτής θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα υποστήριξε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Για τη δημιουργία κίνησης ευρωβουλευτών από τα κόμματα της αριστεράς, των Πρασίνων και τους Σοσιαλιστές με απώτερο στόχο να αλλάξει η κυρίαρχη γερμανική πολιτική λιτότητας έκανε λόγο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σ.Κούλογλου.
Σε δηλώσεις του στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο κ.Κούλογλου υποστήριξε ότι πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί και η διακήρυξη της κίνησης «Προοδευτική Ομάδα»
«Το σχεδιάζουμε το τελευταίο διάστημα και μάλιστα θα το ανακοινώσουμε πολύ σύντομα.
Μια κίνηση για την προοδευτική Ευρώπη, η οποία θα αποτελείται από ανησυχούντες βουλευτές όλων των κομμάτων.
Οι προοδευτικοί ευρωβουλευτές ανέλαβαν αυτήν την πρωτοβουλία μετά την απίστευτη –αντίδραση της ηγεσίας της ΕΕ στο Brexit, αλλά και τις πρόσφατες απειλές εναντίον της Πορτογαλίας και της Ισπανίας» υπογράμμισε ο κ.Κούλογλου.
«Υπάρχει μια δογματική εμμονή στην κυρίαρχη πολιτική λιτότητας της Γερμανίας, από την οποία το Βερολίνο κερδίζει όσο διαρκεί και ελέγχεται η κρίση» τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος παρομοίασε την ηγεσία της ΕΕ με τον καπετάνιο του Τιτανικού.
«Και όποιος πάρει το πηδάλιο να το πάει διαφορετικά, τον τιμωρούν.
Αυτό είναι ο Σόιμπλε, είναι όλη η γερμανική ηγεσία και η κα. Μέρκελ ακολουθεί, όπως και οι συνδετικοί κύκλοι στην Ευρώπη» επεσήμανε ο κ. Κούλογου.
Αναφερόμενος στην Πορτογαλία, είπε ότι η κυβέρνηση της ακολουθεί μια πολιτική σταδιακών αλλαγών «ροκανίζοντας» σιωπηρά το μνημόνιο.
«Έχουν αξιοποιήσει τα λάθη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν προσπαθούν να κάνουν μια κατά μέτωπο σύγκρουση με το κυρίαρχο σύστημα και τη Γερμανία.
Αντί να σπάσουν τα μούτρα τους κάνουν μικρές κινήσεις αλλά ουσιαστικές» υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης