Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ν. Κοτζιάς: Οι χώρες Ασίας και Ευρώπης χρειάζονται μία σε βάθος συζήτηση για τα σοβαρά θέματα

Ν. Κοτζιάς: Οι χώρες Ασίας και Ευρώπης χρειάζονται μία σε βάθος συζήτηση για τα σοβαρά θέματα
«Η Ελλάδα είναι υπερήφανη που έχει συνδεθεί στενά με την εδραίωση της πρωτοβουλίας ASEM όταν ασκούσε την Προεδρία της Ε.Ε. το 1994»
Η ASEM (Σύνοδος Κορυφής χωρών Ευρώπης-Ασίας) χρειάζεται μία σε βάθος συζήτηση για τα πλέον σοβαρά θέματα, ανέφερε από το Ουλάν Μπατόρ της Μογγολίας ο Νίκος Κοτζιάς.
Ξεκινώντας την ομιλία του, στο πλαίσιο της 11ης ASEM, δεν παρέλειψε να εκφράσει την αλληλεγγύη του προς τον γαλλικό λαό, ο οποίος χτυπήθηκε πάλι από το τέρας της τρομοκρατίας.
Συνεχίζοντας, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, τόνισε την ανάγκη ενός ξεκάθαρου σχεδίου δράσης από τις χώρες των δύο ηπείρων και μιας πιο δομημένης ατζέντας.
«Η Ελλάδα είναι υπερήφανη που έχει συνδεθεί στενά με την εδραίωση της πρωτοβουλίας ASEM όταν ασκούσε την Προεδρία της Ε.Ε. το 1994», δήλωσε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως η ASEM έχει ενώσει τις χώρες της Ασίας και τις Ευρώπης.
«Ωστόσο, χρειάζεται μία σε βάθος συζήτηση για τα σοβαρά θέματα, μεγαλύτερη έμφαση σε θεματικές κοινού ενδιαφέροντος, όπως η κινητικότητα και η συνδεσιμότητα μεταξύ των δύο ηπείρων και κυρίως ένα ξεκάθαρο σχέδιο δράσης, που θα περιγράφει με σαφήνεια τους τομείς - κλειδιά για το διάλογο και τις κοινές πρωτοβουλίες Ασίας-Ευρώπης», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης