Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ραγκούσης: Γιατί Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ θέλουν να χαρίσουν κοινοβουλευτικές έδρες στη ΝΔ;

Ραγκούσης: Γιατί Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ θέλουν να χαρίσουν κοινοβουλευτικές έδρες στη ΝΔ;
«Η Ελλάδα χρεοκόπησε σε καθεστώς ενισχυμένης αναλογικής και πως αυτό πρέπει να αλλάξει»
Το ερώτημα του γιατί το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να χαρίσουν κοινοβουλευτικές έδρες στη Νέα Δημοκρατία αναμένεται να διατυπώσει ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Παπανδρέου, Γιάννης Ραγκούσης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης που πραγματοποιεί σήμερα 18/7 το απόγευμα η «Επόμενη Ελλάδα».
Το σχόλιο του κ. Ραγκούση αφορά τις απόψεις των δύο κομμάτων σχετικά με το νέο εκλογικό νόμο που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση, ο οποίος προβλέπει περικοπή του μπόνους εδρών, κάτι στο οποίο αντιτίθενται οι Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Ραγκούσης, «η Ελλάδα χρεοκόπησε σε καθεστώς ενισχυμένης αναλογικής και πως αυτό πρέπει να αλλάξει».
Επίσης, διερωτάται «γιατί ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι διώχνουν με τον τρόπο τους εν δυνάμει ψηφοφόρους των κομμάτων της Κεντροαριστεράς, ‘αναγκάζοντάς’ τους να ψηφίσουν ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας της πόλωσης που παραδοσιακά προκαλούν τα εκλογικά μπόνους».
Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στο βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone και θα έχει ως ομιλητές τον Γιάννη Ραγκούση, τον καθηγητή Ηλία Νικολακόπουλο, τον πρώην υφυπουργό και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Ντόλιο, τον πρώην υπουργό Αντώνη Ρουπακιώτη και τον πρώην βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Θωμά Ψύρρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης