Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κοινωνική πολιτική, ρύθμιση του χρέους και μεγάλες επενδύσεις η «συνταγή» Μαξίμου για τη λαϊκή δυσαρέσκεια

Κοινωνική πολιτική, ρύθμιση του χρέους και μεγάλες επενδύσεις η «συνταγή» Μαξίμου για τη λαϊκή δυσαρέσκεια
Στόχος του πρωθυπουργού είναι πριν τη Δ.Ε.Θ. να έχει στη «φαρέτρα» του μια σειρά από δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων και θεσμικών από τις οποίες να επιβεβαιώνεται ότι η απομείωση του χρέους έχει δρομολογηθεί
Στο τρίπτυχο κοινωνική πολιτική, απομείωση του χρέους και προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων ποντάρει η κυβέρνηση για να ξεπεράσει το δύσκολο Φθινόπωρο και να επιτύχει τη μεταστροφή του κλίματος λαϊκής δυσαρέσκειας που προκαλεί η εφαρμογή των μέτρων του τρίτου μνημονίου.
Ο Αλέξης Τσίπρας έχει διαμηνύσει στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου ότι η περίοδος των καλοκαιρινών διακοπών περιορίζεται αυστηρά σε ένα δεκαήμερο και πως μετά τις 20 Αυγούστου όλοι οι υπουργοί θα πρέπει όχι μόνον να βρίσκονται στα υπουργεία τους αλλά και να έχουν ολοκληρώσει και τις όποιες παρεμβάσεις που προβλέπονται από το κυβερνητικό σχεδιασμό τηρώντας στο ακέραιο το χρονοδιάγραμμα του Μεγάρου Μαξίμου.
Με ορίζοντα το πρώτο 15ημερο του Σεπτεμβρίου και την παρουσία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο πρωθυπουργός αφού εξήγγειλε το πλέγμα μέτρων κοινωνικής στήριξης και προστασίας μεταξύ των οποίων και τα αντίμετρα για την περικοπή του ΕΚΑΣ στρέφει την προσοχή του σε ακόμα δύο άξονες που θα ολοκληρώσουν το κυβερνητικό αφήγημα.
Υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει ζητήσει την επίσπευση των διαδικασιών για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης χωρίς περιττές καθυστερήσεις εκτιμώντας ότι η διεθνείς συσχετισμοί, όπως έχουν διαμορφωθεί πλέον, αλλά και οι πολιτικοοικονομική συγκυρία ευνοεί τα κυβερνητικά σχέδια.
Μάλιστα στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει διάχυτη η εκτίμηση ότι μια πρώτη σοβαρή ένδειξη για τις διαθέσεις και τη στάση που θα κρατήσει το κουαρτέτο των δανειστών θα αποτυπωθεί κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Jeroen Dijsselbloem στην Αθήνα που αναμένεται να καταφθάσει αμέσως μετά τον 15Αυγουστο.
Το Οικονομικό Επιτελείο της κυβέρνηση θα ανοίξει την ατζέντα βάζοντας ακόμα πιο πιεστικά και καθαρά το θέμα του δημόσιου χρέους εκμεταλλευόμενο και την νέα παραδοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για απανωτά λάθη στο ελληνικό πρόγραμμα. Καλά πληροφορημένες κυβερνητικές πηγές, χωρίς να επιθυμούν να υπεισέλθουν σε λεπτομέρειες, αναφέρουν ότι έχουν γίνει βήματα προόδου και σημειώνονται συγκλίσεις στο ζήτημα της ρύθμισης του χρέους ενώ δεν αποκλείουν να υπάρχουν σχετικές αποφάσεις ακόμα και εντός του Οκτωβρίου.
Στόχος του πρωθυπουργού είναι πριν ανέβει στη συμπρωτεύουσα για να μιλήσει από το βήμα της Δ.Ε.Θ. να έχει στη «φαρέτρα» του μια σειρά από δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων και θεσμικών από τις οποίες να επιβεβαιώνεται ότι η απομείωση του χρέους έχει δρομολογηθεί.
Το τρίπτυχο του κυβερνητικού οδικού χάρτη για το Φθινόπωρο ολοκληρώνεται με την προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων με δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την ενεργειακή αναβάθμιση της χώρας. Παράμετροι που θα συμβάλουν καθοριστικά στην αλλαγή του κλίματος και της ψυχολογίας στην οικονομία.
Την υπόθεση έχει πάρει πάνω του ο ίδιος ο πρωθυπουργός καθώς ηγήθηκε των κυβερνητικών αποστολών σε χώρες εκτός Ευρώπης όπως η Ρωσία, η Κίνα το Ιράν, η Βουλγαρία ενώ το επόμενο διάστημα ο Αλέξης Τσίπρας θα πραγματοποιήσει επίσημο ταξίδι και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα διαμηνύοντας πως η Ελλάδα είναι ένας ασφαλής και ελπιδοφόρος επενδυτικός προορισμός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης