Τελευταία Νέα
Πολιτική

Aναγνωστοπούλου (αναπ.υπ.Παιδείας): Προτιμώ τις καταλήψεις από αυτά που γίνονται σε Γερμανία, Γαλλία

Aναγνωστοπούλου (αναπ.υπ.Παιδείας): Προτιμώ τις καταλήψεις από αυτά που γίνονται σε Γερμανία, Γαλλία
Η τάξη και η ασφάλεια πρέπει να επικρατήσει σε όλα τα επίπεδα υποστήριξε η αναπληρώτρια υπ.Παιδείας
Την θέση ότι η τάξη και η ασφάλεια πρέπει να επικρατήσει σε όλα τα επίπεδα διατύπωσε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου.
«Οι καταλήψεις ποτέ δεν δημιούργησαν την κρίση, έχουμε καταλήψεις από τη μεταπολίτευση, άλλα μας οδήγησαν στην κρίση, άλλα φαινόμενα που μας φτάσανε εδώ που μας φτάσανε» τόνισε μιλώντας στο ΣΚΑΪ η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, η οποία υποστήριξε ότι δεν την αφορά «η ευκολία του «μπαίνει δεν μπαίνει η αστυνομία» σε χώρο υπό κατάληψη».
Η κα.Αναγνωστοπούλου αφού υποστήριξε ότι η διαχείριση της αστυνομίας στην κατάληψη του ΑΠΘ ήταν η καλύτερη δυνατή, τόνισε ότι «όταν λείπει ο δημόσιος χώρος, οι άνθρωποι πρέπει να βρουν δημόσιο χώρο».
«Προτιμώ τις καταλήψεις από αυτά που γίνονται στη Γαλλία στη Γερμανία και αλλού στην Ευρώπη.
Ξαφνικά μας πειράξανε οι καταλήψεις;» διερωτήθηκε η κα.Αναγνωστοπούλου.
Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές στην ιδιωτική εκπαίδευση, και τις δικλείδες που τίθενται για τη μη απόλυση εκπαιδευτικών από τα ιδιωτικά σχολεία η κ. Αναγνωστοπούλου δήλωσε ότι ο εκπαιδευτικός είναι υπό δόκιμη επί δύο χρόνια, διάστημα μετά το οποίο ο ιδιοκτήτης του ιδιωτικού σχολείου μπορεί να αξιολογήσει τον εκπαιδευτικό του και να αποφασίσει για την παραμονή ή την απόλυση του.
«Δεν είναι αξιολόγηση όταν ο εκπαιδευτικός δεν αρέσει στους μαθητές και στους γονείς του να απολύεται.
Όταν ο μαθητής αντιμετωπίζεται ως πελάτης «ο πελάτης έχει πάντα δίκιο».
Δεν του αρέσει του μαθητή, πρέπει να φύγει ο εκπαιδευτικός,
Δεν πρέπει κανείς να βλέπει την παιδεία ως εμπόρευμα και σε σχέση με το εμπόρευμα να αξιολογείται ο εκπαιδευτικός» είπε η κα.Αναγνωστοπούλου, αναφέροντας πως όσον αφορά τις μετεγγραφές φοιτητών ισχύει ό,τι και πέρυσι, και ότι δεν μπορεί να ξεπεραστεί ένα ποσοστό μετεγγραφών βάσει των περιορισμών που έχει θέσει το ΣτΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης