Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μουζάλας: Χρειαζόμαστε plan B για το προσφυγικό – Ανησυχία για κατάρρευση της συμφωνίας με Τουρκία

Μουζάλας: Χρειαζόμαστε plan B για το προσφυγικό – Ανησυχία για κατάρρευση της συμφωνίας με Τουρκία
Η ΕΕ πρέπει να κάνει σχεδιασμούς για το ενδεχόμενο η Τουρκία να ανοίξει ξανά τα σύνορα της είπε ο κ.Μουζάλας
Την θέση ότι η ΕΕ πρέπει να καταρτίσει ένα plan B για το προσφυγικό σε περίπτωση που καταρρεύσει η συμφωνία με την Τουρκία διατυπώνει σε συνέντευξη του στη γερμανική εφημερίδα Bild ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μουζάλας.
Ο κ.Μουζάλας υποστήριξε ότι η Αθήνα παρακολουθεί «εξαιρετικά ανήσυχη» το ενδεχόμενο κατάρρευσης της συμφωνίας, τονίζοντας την ανάγκη κίνησης στο πεδίο της ανακατανομής προσφύγων μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών.
«Η συμφωνία με την Τουρκία στο προσφυγικό έχει κολλήσει στο ζήτημα της απελευθέρωσης της βίζα για τους τούρκους υπηκόους, η οποία παραμένει ακόμη απόμακρο ενδεχόμενο.
Η τουρκική κυβέρνηση έχει πολλάκις εγείρει την απειλή υποχώρησης από τη συμφωνία εάν δεν υπάρξει πρόοδος.
H Αθήνα είναι εξαιρετικά ανήσυχη από την επαπειλούμενη κατάρρευση της συμφωνίας.
Σε κάθε περίπτωση, χρειαζόμαστε ένα Plan B».
Η ΕΕ πρέπει να κάνει σχεδιασμούς για το ενδεχόμενο η Τουρκία να ανοίξει ξανά τα σύνορά της για τους πρόσφυγες» υποστήριξε ο κ.Μουζάλας, ο οποίος επεσήμανε πως πρέπει να εφαρμοστούν με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα οι αποφάσεις για αποδοχή προσφύγων από άλλες χώρες της ΕΕ.
«Οι πρόσφυγες πρέπει να ανακατανεμηθούν εξίσου σε όλες τις χώρες της ΕΕ, και όχι σε μεμονωμένες» είπε ο υπουργός.
Σημειώνεται πως σε χθεσινό δημοσίευμα της η Bild υποστήριξε πως η ΕΕ δεν έχει τηρήσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στην Ελλάδα ως προς τη βοήθεια που είχε υποσχεθεί ότι θα της προσφέρει για τη διαχείριση του προσφυγικού.
Από την πλευρά της η Κομισιόν, απαντώντας στο δημοσίευμα, υποστήριξε ότι οι Ευρωπαίοι στηρίζουν επαρκώς την Ελλάδα στη μάχη κατά της προσφυγικής κρίσης.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στη μάχη κατά της προσφυγικής κρίσης η Ελλάδα λαμβάνει επαρκή βοήθεια από ειδικούς άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

www.bankinngews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης