Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χρυσόγονος: Λάθος οι δηλώσεις Πολάκη – Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει

Χρυσόγονος: Λάθος οι δηλώσεις Πολάκη – Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει
Ποτέ δεν είπα να ασκηθεί βία εναντίον των καταληψιών τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση ότι οι πρόσφατες δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, ο οποίος καταφέρθηκε κατά της Δικαιοσύνης και της αστυνομίας, είναι λάθος διατύπωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Χρυσόγονος.
«Δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει ανάλογες δηλώσεις ο κ Πολάκης, το έχω επισημάνει και θεωρώ ότι είναι λάθος του» τόνισε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό focus fm 103,6 ο κ. Χρυσόγονος.
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στην ανακοίνωση που εξέδωσε σε βάρος του χθες ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.
«Δεν δήλωσα ποτέ ότι πρέπει να ασκηθεί βία εναντίων των καταληψιών, αλλά δεν γίνεται να μην τηρείται ο νόμος και οι διατάξεις που αφορούν στην αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων.
Αυτά διδάσκονται στις σχολές νομικής και είναι αυτονόητα.
Σε λάθος διεύθυνση απευθύνει την επιστολή του ο ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο κ.Χρυσόγονος, ζητώντας να εφαρμόζεται η νομιμότητα όπως μπορεί να κατοχυρώνεται μέσα από διάλογο και πειθώ.
Υπενθυμίζεται ότι στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης ανέφερε:
«Με αφορμή τη δήλωση του σ. Κ. Χρυσόγονου,  μέλους της ΚΕ και ευρωβουλευτή του κόμματος,  ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης υπενθυμίζει  σε όσους διαφώνησαν  ή εξακολουθούν να διαφωνούν με την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του  κόμματος για την επιχείρηση εκκένωσης  των κατειλημμένων  κτιρίων της Θεσσαλονίκης, ότι το κόμμα μας ουδέποτε υποστήριξε την καταστολή και τις πρακτικές των μαζικών συλλήψεων  και των μαζικών δικών.
Η πολιτική της μηδενικής ανοχής και της αντιμετώπισης κινητοποιήσεων με χημικά και ρόπαλα ανήκουν σε άλλους πολιτικούς  χώρους που κυβέρνησαν πριν το 2015.
Η επίλυση προβλημάτων που προκύπτουν από ενέργειες  όπως οι συγκεκριμένες καταλήψεις,  οφείλουν να γίνονται με  κατανόηση, διάλογο και συνεννόηση όλων των ενδιαφερόμενων μερών.  
Άλλωστε η αποτελεσματικότητα της μεθόδου που τελικά επιλέχτηκε, ελέγχεται, αφού δημιούργησε μια σειρά από άλλα προβλήματα.
Τέλος, με την ευκαιρία θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι η πόλη μας θα ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση εάν όλοι αυτοί που σήμερα εμφανίζονται υπέρμαχοι της τήρησης της δήθεν νομιμότητας, καθίζοντας στο εδώλιο των δικαστηρίων τους καταληψίες, επιδείκνυαν  την ίδια ευαισθησία στην κατάληψη από ιδιώτες κάθε σπιθαμής ελεύθερου, δημόσιου, κοινωνικού χώρου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης