Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουρουμπλής (ΥΠΕΣ): Περίεργη στην υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ η στάση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ΝΔ

Κουρουμπλής (ΥΠΕΣ): Περίεργη στην υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ η στάση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ΝΔ
Τι αναφέρει ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής
Περίεργο θεωρεί ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής «ότι ζητά η Ευρωπαϊκή Ένωση από την κυβέρνηση να παρέμβει στα τεκταινόμενα στο χώρο της Δικαιοσύνης», για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ.
Όπως αναφέρει ο κ. Κουρουμπλής σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων «συμμετείχα ως ανεξάρτητος βουλευτής όπως θα θυμάστε στην έρευνα στην υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ.
Υπάρχουν πολλά σημαντικά ερωτηματικά αναπάντητα για το βιο και την πολιτεία του κ. Γεωργίου και για εκείνη την περίοδο χωρίς αυτό να απαλλάσσει από τις βαρύτατες ευθύνες και την προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Εκείνο όμως που θεωρώ περίεργο είναι ότι ζητά η Ευρωπαϊκή Ένωση από την κυβέρνηση να παρέμβει στα τεκταινόμενα στο χώρο της Δικαιοσύνης.
Αυτά δεν γίνονται».
Ο ίδιος χαρακτηρίζει περίεργη και τη στάση της Νέας Δημοκρατίας στην υπόθεση αυτή.
Όπως αναφέρει ο υπουργός «ήταν πάντα περίεργη η θέση της Νέας Δημοκρατίας και τότε, όπως θα θυμάστε - μπορεί να το έχετε ξεχάσει- στην Επιτροπή της ΕΛΣΤΑΤ δεν συμμετείχε η Νέα Δημοκρατία.
Είχε δεσμευτεί βέβαια ότι μόλις θα είναι στην κυβέρνηση θα ανοίξει αυτό το θέμα. Δεν το άνοιξε ποτέ.
Είναι πάντοτε η μνήμη της Νέας Δημοκρατίας επιλεκτική σ΄αυτά τα ζητήματα».
Ακόμη, ο κ. Κουρουμπλής τονίζει ότι αυτή τη στιγμή προέχει η πολιτική σταθερότητα στη χώρα και ως εκ τούτου δεν υπάρχει θέμα πρόωρων εκλογών, ενώ κάνει αναφορά στις πρωτοβουλίες που παίρνει το υπουργείο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, ώστε να μειωθεί η γραφειοκρατία και να διευκολυνθεί ο πολίτης στις συναλλαγές του με το κράτος.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Κουρουμπλής σημειώνει ότι «σε μια περίοδο και σε μια συγκυρία που αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση εξαντλεί όλα τα όρια των αντοχών της κοινωνίας και με επιλογή της, αν θέλετε, μπήκε πάνω στο τραπέζι και το θέμα των εργασιακών, επιτέλους θα υπάρξει η λογική και στους θεσμούς».


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης