Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κρέτσος (ΓΓΕΕ): Στόχος μας ήταν να οργανώσουμε μια αδιάβλητη διαδικασία

Κρέτσος (ΓΓΕΕ): Στόχος μας ήταν να οργανώσουμε μια αδιάβλητη διαδικασία
Η κυβέρνηση επιδιώκει την συγκρότηση του ΕΣΡ ώστε ο επόμενος διαγωνισμός να γίνει από αυτό
«Στόχος μας ήταν να οργανώσουμε μια αδιάβλητη διαδικασία για πρώτη φορά μετά από 27 χρόνια», τόνισε ο κ. Λευτέρης Κρέτσος, γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνία, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Ο κ. Κρέτσος εξήγησε και τους λόγους για τους οποίους επιβλήθηκαν αυστηρά μέτρα ασφαλείας και ενημέρωσε ότι η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά.
Σύμφωνα με τον γ.γ. Ενημέρωσης, «συγκεκριμένοι άνθρωποι με συγκεκριμένα συμφέροντα χρησιμοποιούσαν τις δημόσιες συχνότητες παρανόμως», ενώ ο διαγωνισμός ήταν επιβεβλημένος.
«Εκπληρώνουμε μια συνταγματική μας υποχρέωση», υποστήριξε ο κ. Κρέτσος, ενώ απαντώντας στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για το ΣΤΕ επισήμανε «περιμέναμε να συγκροτηθεί το ΣΤΕ, περιμέναμε να εκλέξει αρχηγό η Ν.Δ. και όταν καλέσαμε για συναίνεση, ακούσαμε τα περί Βόρειας Κορέας».
«Η Ν.Δ. είναι ταγμένη υπέρ των παλιών καναλιών», προσέθεσε σκωπτικά.
Ερωτηθείς σχετικά ο Λευτέρης Κρέτσος ανέφερε πως οι «θεματικές άδειες θα δοθούν μόνο αν η αγορά δικαιολογεί την ύπαρξή τους» και προανήγγειλε νόμο που θα έρθει μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού και για την τηλεοπτική διαφήμιση.
Σημειώνεται πως ο γ.γ. Ενημέρωσης κατέστησε σαφές πως εφόσον υπάρξει πρόβλημα με το πόθεν έσχες δε θα δοθεί η άδεια στον υποψήφιο.
«Θέλουμε σοβαρές επιχειρήσεις που δημιουργούν θέσεις εργασίας και πληρώνουν τους φόρους τους», υπογράμμισε, καθώς «μόνο έτσι διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας, που θα είναι πλήρους απασχόλησης».
Σύμφωνα με τον ίδιο η κυβέρνηση επιδιώκει την συγκρότηση του ΕΣΡ ώστε ο επόμενος διαγωνισμός να γίνει από αυτό.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης