Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αλεξιάδης: Θα δούμε τι θα κάνουμε με τον ΕΝΦΙΑ στο Χαμόγελο του Παιδιού

Αλεξιάδης: Θα δούμε τι θα κάνουμε με τον ΕΝΦΙΑ στο Χαμόγελο του Παιδιού
Το Χαμόγελο του Παιδιού καλείται να πληρώσει ΕΝΦΙΑ άνω των 57.000 ευρώ 
Ακόμα δεν έχει βρει λύση η κυβέρνηση για τον ΕΝΦΙΑ 57.000 ευρώ που καλείται να πληρώσει το Χαμόγελο του Παιδιού.
Ειδικότερα, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος κατέθεσε στη Βουλή σχετική ερώτηση προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη.
Ο κ. Καμμένος με αφορμή τα 57.313,31 ευρώ που καλείται να πληρώσει το “Χαμόγελο του Παιδιού” τόνισε ότι «η πολιτεία δεν έχει σταθεί στο πλευρό της οργάνωσης» και ρώτησε τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών αν τελικά η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην απαλλαγή του “Χαμόγελου του Παιδιού” από τον ΕΝΦΙΑ.
«Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα και πρέπει να βρούμε τρόπο», απάντησε ο Τρύφων Αλεξιάδης.
Ωστόσο, στη συνέχεια ο αρμόδιος υπουργός ανέφερε: «οι δράσεις του υπουργείου Εργασίας, αλλά και η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, έχει προχωρήσει σε πρωτοφανή μέτρα, ειδικά αυτή την περίοδο της οικονομικής στενότητας, για να βοηθήσουμε αυτά τα ιδρύματα και αυτά τα παιδιά».
«Εξετάζουμε το πρόβλημα σε πολιτικό επίπεδο. Δηλαδή, φορείς οι οποίοι πρέπει να ενισχυθούν από την πολιτεία για να ασκήσουν αυτό το έργο, είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν και φορολογικές υποχρεώσεις με χρήματα που θα αφαιρέσουν από την κοινωνική τους δράση.
Αυτό είναι κάτι που μας απασχολεί πολιτικά και ψάχνουμε να βρούμε τους τρόπους για να το αντιμετωπίσουμε», επεσήμανε ο κ. Αλεξιάδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης